SPEKTAKL ZA PREDŠKOLCE

U prepunoj Sportskoj hali u Lajkovcu, održana je tradicionalna Završna priredba predškolaca lajkovačkog „Leptirića“, pod nazivom „LEPO NAM JE U VRTIĆU BILO“, za 154 predškolca koji su završili pripremno predškolski program i koji su na ovaj lep način ispraćeni u prvi razred.

U programu priredbe učestvovalo je čak 400 dece, sa 13 tačaka koje su premijerno izvedene. I ovoga puta, Završna priredba predškolaca bila je svojevrsni spektakl.

Završnu priredbu otvorila je Mila Lončar Mitrović, direktorka PU “Leptirić”. “Ovo je još jedna generacija predškolaca na koju smo ponosni, koja je veoma uspešno predstavila vrtić na brojnim festivalima i karrnevalima, donela pregršt nagrada, koja je nebrojeno puta predstavila ustanovu i Lajkovac na najbolji mogući način. Ovo je lep i svečan dan, istovremeno i malo tužan, jer se završava najbezbrižniji i najlepši deo njihovog detinjstva i zato mi u ustanovi godinama unazad pridajemo veliki značaj upravo ovoj priredbi. Na priredbi učestvuju deca svih uzrasta, svih grupa, iz seoskog područja, matičnog objekta i deca iz celodnevnog boravka predškolaca. Mnogo ideja, kreativnosti, maštovitosti, uloženo je u ovu priredbu. Svaki vaspitač uložio je dosta pedagoškog umeća, kreativnosti i inventivnosti. Kostimografija i scenografija su brižljivo pripremani i ovoga puta i ova priredba predstavlja svojevrsnu retrospektivu godišnjeg rada, tako da su se svi vaspitači trudili da svoju grupu prikažu u najboljem mogućem izdanju.

Izražavam zahvalnost roditeljima i vaspitačima, kao partnerima u obrazovanju i vaspitanju dece.

Predškolcima želim da i dalje budu podjednako uspešni kao što su bili u vrtiću, da budu ponos škole kao što su bili ponos vrtića i šelim im puno uspeha u daljem školovanju.”

Program ovogodišnje Završne priredbe predškolaca uspešno je vodila Jelena Lončar.

Related posts