SREDSTVA OD OPORTUNITETA LAJKOVAČKOJ ŠKOLI

U Klubu poslanika u Beogradu, Biljana Žujović direktorka O.š. “Mile Dubljević” potpisala je ugovor, po Rešenju o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta, koje je Vlada Republike Srbije usvojila 17. maja , a kojim lajkovačka škola dobija sredstva u iznosu od 2 663 512 ,00 dinara za realizaciju projekta “Lajkovačkom prugom do multimedijalne škole”.

Škola će ovim projektom dobiti novi video nadzor, razglas i kompjutere za sve učionice i u centralnoj školi i u izdvojenim odeljenjima, projektore i prateću opreme za multimedijalne učionice.U konkurenciji od preko 1300 projekata, lajkovačka škola se svojim projektom svrstala u grupu od 130 učesnika konkursa, koji su dobili sredstva.

“Ovim projektom će se naša škola sasvim sigurno uvrstiti među tehnički najopremljenije škole u Srbiji i moći ćemo uspešno realizovati nastavu u IKT okruženju kao što se i očekuje od škole 21.veka.Verovali smo u uspeh projekta baš zato što je ono za šta smo konkurisali danas veoma aktuelno i za današnje učenika neophodno.Pozitivna energija kolektiva i volja da se radi na projektima mene kao direktora posebno raduje jer je tada put od ideje do potpisivanja Ugovora brz i efikasan;” rekla je za portal LAJKOVAC NA DLANU Biljana Žujović, direktorka lajkovačke O.š. “Mile Dubljević”, po potpisivanju ugovora sa ministarkom pravde Nelom Kuburović.

Na trećem konkursu za dodelu sredstava po osnovu oportuniteta bilo je prijavljeno 1.336 projekata. Komisija Ministarstva pravde sačinjena od predstavnika relevantnih institucija, je nakon detaljnog razmatranja svih pristiglih projekata donela Predlog da 445 miliona dinara bude raspoređeno na 130 korisnika, među kojima je i lajkovačka škola.

Novčana sredstva su dobili projekti, čijom realizacijom će biti obnovljena infrastruktura škola i vrtića, nabavljena školska oprema, kao i nedostajuća sanitetska vozila i medicinska oprema, pobaljšani kapaciteti ustanova kulture i ustanova socijalne zaštite i pružena podrška osobama sa invaliditetom.

Potpisivanju ugovora u Klubu poslanika u Beogradu prisustvovali su brojni ministri i predstavnici svih relevantnih struktura koji su učestvovali u realizaciji Konkursa o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta.

Related posts