ODLUKE VEĆA

Na 63. sednici Opštinskog veća usvojena su odluke kojima je predviđeno uvećanje Fonda ekologije za 22 miliona dinara i Fonda rente za osam miliona dinara. Predsednik Andrija Živković je objasnio da će novac biti usmeren na radove zapečete u prošloj i ranijih godina:

“Sedam miliona dinara je odvojeno da u ovim letnjim mesecima konačno završimo uređenje prostora ispred zgrade opštine. Nadam se da će projekat biti završen do kraja ovog meseca i da ćemo polovinom jula dobiti izvođača radova, a da će sve biti završeno do 17. septembra, Dana opštine Lajkovac. U tom periodu će biti završen i park na mestu današnje zelene pijace, koja će biti izmeštena u Vojni krug. Iz programa rente izdvojili smo 1,5 miliona dinara za kupovinu preostalih sedišta za Kulturni centar. Nakon potpisivanja ugovora sa RB „Kolubara“ i EPS-om opredeljeno nam je 55 miliona dinara za završetak radova na bazenu, odnosno za izgradnju trafoa i kotlarnice. Odvojili smo devet miliona dinara za priključak bazena na kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Ako sve bude išlo planiranom dinamikom do kraja godine ćemo završiti objekat bazena. Sledeće godine je u planu parterno uređenje, ali će i bez toga bazen biti pušten u rad. Iz programa ekologije je 12 miliona dinara opredeljeno za kompletno uređenje korita reke Kolubare, od Jolića vodenice do gvozdenog mosta. To će biti završeno u ovoj godini, a za sledeću planiramo uređenje viših delova Kolubare sa obe strane, popularnih bankina.”

Opštinsko veće je donelo odluku usaglašenu sa izvođačem radova na autoputu da se početkom juna pusti u saobraćaj nadvožnjak koji prolazi kroz Pepeljevac, a polovinom leta i nadvožnjak u Bogovađi.

Related posts