BAZEN DO KRAJA GODINE

Biće da više dileme nema, taman kada su probijene sve granice strpljena građana u višedecenijskom iščekivanju bazena u Lajkovcu, potpuno izvesno, njegova gradnja biće gotova do kraja godine. Gotovo da je nemoguća varijanta da se, kako naš narod kaže “nešto iskundači” i da tako ne bude.

Sve okolnosti idu u prilog ovoj tvrdnji: radovi se privode kraju, a do sredine leta biće biće završeni unutrašnji radovi na samom objektu bazena.

Uređenje prostora oko bazena planirano je za narednu godinu. Po projektu, parterno uređenje planirano je u vrednosti od 40 miliona dinara.

Nakon završetka trafoa i kotlarnice (podsećamo, Opština Lajkovac potpisala je nedavno ugovor sa RB „Kolubara“, kojim je opredeljeno 55 miliona dinara za izgradnju trafoa i kotlarnice neophodnih za konačni završetak radova na izgradnji bazena i njegovo osposobljavanje za rad), očekuje se da do kraja ove godine, objekat bazena u Lajkovcu konačno bude pušten u rad.

“Mi smo rebalansom budžet obezbedili devet miliona dinara da bazen priključimo na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Očekuje nas i novo zapošljavanje u ovom objektu i imamo najave da će nam biti odobreno. Snabdevanje bazena vodom biće nesmetno, a dnevna potrošnja bazena biće svega 3 kubika vode, jer ispod samog bazena postoji sistem koji će vodu stalno prečišćavati tako da nema bojazni zbog čestih nestašica vode koji se dešavaju u višim delovima Lajkovca,” rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine Andrija Živković.

Predsednik Živković je ovom prilikom rekao i da bazen neće poslovati kao samostlna jedinica, već će funkcionisati u sklopu Sportske ustanove.

Related posts