ODLAZI TRENER LAJKOVAČKIH ODBOJKAŠICA

Nakon serijlala uspeha, uključujući i istorijski uspeh osvajanja Kupa Srbije, u lajkovačkom OK “Železničar”, dolazi do smene trenera : čuvena Svetlana Ilić , koja je pre skoro dve godine došla umesto dotadašnjeg trenera Nikole Jerkovića, vraća se u Švajcaarsku. Karijeru će nastaviti u Voleru, kao trener mlađih selekcija. Ilićeva, naime, ima još obaveza i prema austrijskoj reprezentaciji. U ovom momentu nije izvesno, ko će biti novi trener lajkovačkih odbojkašica.

Uprava kluba je izuzetno zadovoljna saradnjon sa Svetlanom Ilić, odbojkaškim trenerom sa značajnom međunarodnom reputacijom. Prvobitni dogovor Uprave kluba sa Ilićevom bio je da ostane svega nekoliko meseci, do početka njenih obaveza na međunarodnoj odbojkaškoj sceni. Saradnja je potom prolongirana još godinu dana. Tokom skoro dvogodišnjeg angažmana, bilo je prelepih, ali i teških trenutaka. Ilićeva je tokom ovog perioda imala i zdravstvenih problema , ali je sve vreme bila profesionalna i požrtvovana. Sve u svemu, klub dostojno zaokružuje prvu deceniju postojanja.

Zanimljivo je da je po osvajanju Kupa Srbije, u nekoliko prvenstvenih utakmica klub zabeležio neočekivano lose momente, što niko nije očekivao nakon prave pobedničke euforije. Kao da je došlo do nekog prezasićenja i jedne situacije koja je tipična i ua većinu vrhunskih klubova, gde nakon istorijskog uspeha i velike pobede nastupi zatišje i ne postign se očekivano.

Živorad Lazarević, predsednik i osnivač kluba kaže ”Ambicije kluba su velike i stalno se pomeraju. Pred novim trenerom biće krupni zadaci, jer su naši ciljevi najviši. Cilj nam je titula prvaka države, osvajanje SUPER KUPA, izlazak u Evropu! Tokom aprila i maja nastavljamo sa treninzima, radiće se na povećanju igračkog potencijala i ukupne spremnosti za nove izazove. Zadovoljni smo saradnjom sa trenerom Svetlanom Ilić, ostajemo u dobrim odnosima i otvoreni za dalju saradnju i svaki vid njene stručne pomoći. Ostaje da pažljivo nađemo adekvatnu zamenu i da klub krene u nove pobede i dalju ekspanziju.”

Lazarević napominje i da je klub sve vreme imao vrhunske uslove za rad, najbolje termine za treninge, punu podršku i odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i Ustanovom za sport. Posebno je ponosan na podršku publike, koja je svaki put ispunila Sportsku halu i davala punu podršku odbojkašicama. Sve je, kaže, bilo maksimalno medijski propraćeno, uključujući i direktne prenose na RTS-u.

Mesto trenera lajkovačkih odbojkašica je zasigurno vrlo atraktivno na srpskoj odbojkaškoj sceni, a za sada ostaje neizvesno ko će od Ilićeve preuzeti kormilo lajkovačkog Superligaša.

Sve u svemu, odbojka je značajno doprinela afirmaciji Lajkovca i odbojka je uspela da animira značajnu pašnju javnosti i okupi veliki broj ljudi u ovoj pozitivnoj priči.

Related posts