9. VASKRŠNJA TUCIJADA U ĆELIJAMA

Tradicionalna 9. manifestacija ”Vaskršnja Tucijada” u organizaciji ekološkog pokreta “Castrum Brodare”, neće izostati ni ove godine. Manifestacija je od značaja i uticaja na kulturni i turistički razvoj naše sredine i utemeljenju događaja kao zvanično najmasovnijeg dečijeg vaskršnjeg takmičenja za najtvrđe jaje u opštini. Slogan manifestacije: ”I JA NEGUJEM OBIČAJE”

Uskršnja Tucijada će se održati na novoj lokaciji u ponedeljak 9. aprila 2018. od 15.00 u porti manastira Sv. Georgija u Ćelijama i važna napomena je da će takmičenje biti održano samo za decu uzrasta od 3 do 15 godina. Prijave takmičara vršiće se od 14.00 do 14.30.

Svrha organizovanja Uskršnje Tucijade je gajenje i očuvanje narodnih običaja, podsticanje zajedništva i humanosti, afirmacija turističkih i kulturnih vrednosti kao i prilika za promociju važnosti zaštite prirode. Manifestacija će biti održana uz podršku Turističke organizacije opštine Lajkovac, mesne zajednice Ćelije i manastira Sv. Georgija. Događaj će uveličati i nastup pesnika Jeremije Lazarevića.

Na molbu organizatora, medijski pokrovitelj manifestacije je portal LAJKOVAC NA DLANU.

I ove godine obezbeđene su nagrade za pobednike.

Sve potrebne informacije i ažuriranje obaveštenja posetioci mogu pronaći na Fejsbuk stranici ili profilu ”Ekološki pokret Castrum Brodare” ili se mogu informisati pozivanjem 064 23 14 115.

VAŽNA NAPOMENA!
Takmičarsko jaje donose učesnici i učešće je besplatno za sve“! Uslov je da jaje bude vaskršnje, dakle kokošije, kuvano i farbano.

PROGRAM MANIFESTACIJE

• 14-14.30 Prijava takmičara
• 15.00 Pozdravni govori
• 15.15 Nastup pesnika Jeremije Lazarevića
• 15.20 Takmičenje za najtvrđe jaje
• 16.00 Dečije igre (performans sa animatorima)

Ovogodišnji koordinator je Miodrag Marković, kontakt 064 23 14 115

U ĆELIJAMA, 4. APRILA 2018.

Ekološki pokret “Castrum Brodare” osnovan je u julu 2009. godine u Ćelijama kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana čiji je cilj zalaganje za zaštitu i očuvanje zdrave životne sredine i stalna edukacija članstva u toj oblasti radi podizanja nivoa svesti o zaštiti životne sredine.

Related posts