HUMANITARNI TURNIR

Humantirni turnir u malom fudbalu održaće se u petak 13. aprila u Hali sportova u Lajkovcu.

Organizator turnira je Učenički parlament STŠ “17. Septembar”.

Cilj humanitarnog turnira jeste pomoć mnogobrojnim članovima porodice Stanković iz Lajkovca, koji imaju nepovoljne uslove za život.

Prijave ekipa i dodatne informacije na broj 062-185-4375 ili 064-555-3948.
Uplata po ekipi iznosi 1.500,00 dinara.

POKAŽIMO HUMANOST!

Medijski pokrovitelj turnira je portal LAJKOVAC NA DLANU.

Naime, porodica Stanković već godinama živi u lošoj materijalnoj i finansijskoj situaciji. Mnogobrojni su, sa čak četrnaest članova.

Radoje Stanković, nezaposlen, razdvojen od žene sa kojom ima decu. Dva punoletna člana porodice su oženjena: Zeljko Stanković i Aleksandar Stanković. Obojica imaju decu uzrasta od 1 do 4 godine, s tim da je Aleksandar otac četvoro dece, a Željko dvoje. U prostorijama gde živi Željko Stanković (Radojev najstariji sin), živi njegov maloletni brat Stefan Stanković kao i maloletna sestra Slađana Stanković. Dovedeni su na egzistencijalni rub, bez adekvatnih uslova za život, porodica je primorana da potraži pomoć.

Đački parlament, na čelu sa predsednicom Ivanom Cvetković, je spreman da Lajkovcu pokaže, da njihova deca nisu nesvesna, da i tekako poseduju ono ljudsko.

“ Pokazaćemo ljudima, da ljudi treba da budu ljudi! Fokus jeste na garderobi, što za starije, ali najpre za decu uzrasta od 1-5 godina starosti Uplata sakupljenog novca će se najpre vršiti na račun Crvenog krsta, a odatle proslediti porodici u čije se ime i organizuje humanitarna akcija,” naglasila je Ivana Cvetkovićpredsednica Učeničkog parlamenta lajkovačke STŠ “17. Septembar”.

Related posts