DEČiJA POZORIŠNA PREDSTAVA

Dečija pozorišna predstava „Kako su nastale ružne reči“, biće odigrana
u utorak 20. marta u 10:00h, u velikoj sali Oštine Lajkovac.

“Da li deca izmišljaju ružne reči? Ne. Da li deca smeju da govore ružne reči? Ne bi trebao. Da li su ih čuo od nekoga? Ooo, da! Od koga su ih čuli ?!
U predstavi “Kako su nastale ružne reči” po tekstu Duška Radovića na vrlo duhovit i zanimljiv način objašnjeno je deci a i odraslima ko je “kriv” što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore. Najružnija reč u predstavi a i na svetu u tom momentu je reč “ŠAŠAV”.

U prvom delu predstave kreće se u potragu ko je izgovorio tu najružniji od svih ružnih reči u svetu. Da li je tu reč izmslila princeza Katarina ?! Mali princ Leopold ?! Mudra dadilja ima jako težak zadatak da ispita da li je neko od ovo dvoje po malo razmažene deca izmislio ili čuli tu ružnu rieč od nekoga? Princeza je čula od malog princa, mali princ od kuvarice Margarite, koji je zaljubljen u kraljevskog oficira a i on u nju, koji je krenuo u potragu za ružnom reči sa zadatkom da obesi ono lice koje je izmislilo ružnu reč! Da li je njegova ljubav izmislila ružnu reč? !!! Ne! Čula je od starog konjušara Barnabasa, stari Barnabasa od Klaudije koji živi na obali reke Men i svađa se s vetrovima i naziva ih ružnim rečima.
Da li možete da zamislite svet u kojem je najružnija reč ŠAŠAV ?! Ja mogu.”

U predstavi igraju: Mirjana Zeljković, Vladimir Tešović, Jovan LJubojević.
Režija: Jovan LJubojević

Related posts