DRUGE NA KRAJU PRVENSTVA SUPERLIGE

 

Odbojkašice Železničara ostvarile su najveći uspeh u šestogodišnjem igranju u Superligi Srbije: osvojile su drugo mesto na kraju prvenstvenog dela, iza sjajne Vizure! Sinoć su u poslednjem 18. kolu u Obrenovcu savladale TENT sa 3:1, po setovima 23:25, 25:17, 25:22, 25:15. U Želji je briljirala Jovana Jovičić sa 29 poena, a ostale poene osvojile su: Stanimirović 13, Gajić 10, Kutlešić i Vignjević po 6 i Vasileva 4. Lajkovčanke nisu lako došle do pobede, a meč je prelomio preokret u trećem setu, kada su posle velike razlike za TENT-a od 17:10 sjajnom serijom došle do vođstva od 21:19 i zatim sigurno privele taj period igre kraju.

Železničar je drugi zahvaljujući i porazu Crvene zvezde u Subotici od 3:1. Vizura je prva sa 49 bodova (17 pobeda), Železničar drugi sa 42 (14), Crvena zvezda treća sa 41 (13), a Jedinstvo četvrto sa 38 bodova i takođe 13 pobeda. Iz Superlige ispadaju Srem iz Sremske Mitrovice i Klek MD iz Kleka.

U četvrtfinalu plej-ofa Želja će igrati sa sedmoplasiranim pančevačkim Dinamom, a posle očekivanog trijumfa sastaće se sa Crvenom zvezdom, s kojom ove sezone ima loš bilans. Igraće se najviše tri utakmice, a Lajkovčanke su u prednosti jer će dva puta biti domaćini. Međutim, pre toga OK Železničar očekuje još jedan istorijski trenutak. Lajkovac je 3. marta (sledeća subota) domaćin finala Kupa Srbije u kojem će odbojkašice Želje u meču sa Crvenom zvezdom pokušati da osvoje prvi veliki trofej. Utakmica se igra u 19 časova, dok će se u muškom finalu od 16 časova sastati Novi Pazar i Crvena zvezda.

Related posts