BITKA ZA DRUGO MESTO

U poslednjoj utakmici 16. kola Superlige Srbije Železničar, uz direktan prenos na  drugom kanalu RTS-a, u Hali sportova Lajkovac večeras od 18 časova dočekuje vodeći tim Vizuru. Još jedan veliki izazov za Lajkovčanke i drugi derbi za redom (u prošlom kolu poraz od Crvene zvezde u Beogradu).

Želja je nedavno eliminisao Vizuru iz Kupa Srbije, pobedivši je u obe utakmice. A s obzirom da je TENT napravio iznenađenje i ubedljivo savladao Crvenu zvezdu sa 3:0, eventualna pobeda nad Vizurom od 3:0 ili 3:1 donela bi Železničaru i povratak na drugo mesto. Istovremeno, Jedinstvo iz Stare Pazove primaklo se na bod, tako da će se borba za prve četiri pozicije za plejof voditi do kraja prvenstva.

Odigrane su četiri utakmice ovog kola, a rezultati su: Spartak (S) – Jedinstvo (SP) 0:3, Klek MD – Srem 3:2, Partizan – Dinamo (Pa) 2:3, TENT – Crvena zvezda 3:0. Vizura je prva sa 40 bodova (14 pobeda), Crvena zvezda druga sa 38 (12), Železničar treći sa 36 (12), a Jedinstvo četvrto sa 35 bodova i takođe 12 pobeda. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola u kojima Železničar dočekuje Klek i gostuje TENT-u.

Related posts