PRIZNANJA NAJBOLJIMA U SPORTU

Sportski savez opštine Lajkovac dodelio je 14. januara u Hali sportova priznanja najboljim sportistima, klubovima i kolektivima u 2017. godini. Najbolja sportistkinja je Ivana Lazarević, kapiten odbojkašica Železničara, koja je predvodila tim od Druge lige do Superlige, u kojoj sa uspehom igra šest godina. Sportista godine je Ivan Tejić, kapiten kadetske selekcije Fudbalskog kluba „Partizan“ i reprezentivac Srbije. Tejić je ponikao u „Železničaru“, a godinu dana proveo u lazarevačkoj „Kolubari“. Na žalost, bio je sprečen da prisustvuje dodeli priznanja. Priznanje je primila njegova majka.

Za najbolji sportski klub proglašen je ženski Odbojkaški klub „Železničar“. Krajem 2017. osvojili su Balkanski kup i igrali u Kupu izazivača, plasirali se u finale nacionalnog kupa, dok su u Superligi Srbije među tri najbolje ekipe. Priznanje u ime svoje ekipe primila je šef stručnog štaba Svetlana Ilić, trenutno i selektor reprezentacije Austrije.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je košarkaški klub „Železničar” koji ima i mušku i žensku ekipu, ali je primat dat košarkašicama koje su odigrale sjajno polusezonu u Prvoj B ligi i pretenduju na viši rang. Priznanje je primila Dragana Tomić, kapiten ŽKK „Železničar“.

Nagrade najboljim sportistima i klubovima uručili su predsednik opštine Andrija Živković, zamenik predsednika Nenad DŽajević i član Opštinskog veća Vladan Kostić.

Related posts