OLIMPIJSKI ČAS U LAJKOVCU

 

U utorak 5. decembra u 12 časova, u Hali sportova Lajkovac, biće otvoren „Olimpijski čas“, koji organizuje Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa kompanijom „Koka Kola“. Program „Olimpijski čas“ traje dva i po sata i sastoji se iz nekoliko obrazovnih interaktivnih radionica: „Olimpijsko igralište“, „Tribina sa sportistom“, „Olimpijska priča“ i „TreninGO“ radionica. Radionice su namenjene različitim uzrastima učenika osnovne škole.

„Olimpijsko igralište“ čini pet stanica, koje simbolizuju pet kontinenata i pet olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. „Tribina sa sportistom“ se organizuje za učenike starijih razreda koji će imati priliku da upoznaju nekog od naših najuspešnijih sportista i saznaju iz prve ruke kako je to biti profesionalni sportista, koje su prednosti bavljenja sportom i zašto je bitno poštovati olimpijske vrednosti u sportu i svakodnevnom životu.

Najmlađi osnovci kroz „Olimpijsku priču“ mogu da nauče više o olimpijskim vrednostima, uz pomoć magnetne table i olimpijske vežbanke. Poseban deo programa posvećen je promociji mobilne aplikacije „TreninGO“, koja ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života.

Related posts