IZLOŽBA U PARIZU

Tri lajkovačka umetnika upravo imaju izložbu u Parizu. Izložba u Parizu  pod nazivom “Turbulencije na Balkanu” otvorena je sinoć u Halle Saint Pierre, jednoj od najpoznatijih galerija koja izlaže dela ove vrste umetnosti.

Izloženo je sto pedeset reprezentativnijih dela dvadesetak srpskih umetnika sirove vizije, tzv. art brutista, marginalaca, autsajdera, među kojima su čak tri lajkovačka umetnika: Dragan Jovanović Gagac Milan Stanisavljević i  Ivana Negić Stanisavljević (otac i ćerka poreklom iz Jabučja iz čuvene umetnićke familije Stanisavljević, koja je iznedrila više priznatih umetnika).

Tokom izložbe planiran je niz pratećih programa u Srpskom Kulturnom centru u Parizu: portreti umetnika, tribine, kao i projekcija jedinstvenog filma iz 1973. godine.U oktobru će se u Parizu održati i jedna od najvažnijih manifestacija vezanih za ovu vrstu umetnosti – “Autsajder art festival”, i to će biti prilika da se upoznaju kolekcionari iz celog sveta, umetnici, umetnički dileri i stručnjaci, jer će oni posetiti i ovu izložbu kojaje u programu festivala.

Prvobitno je planirana da izložba u Parizu traje traje od 7. septembra 2017. do 14. januara 2018. godine. ali je, zbog velikog interesovanja publike, produžena do 31 jula naredne godine, zbog velikog interesovanja publike.

 

 

 

Related posts