VISOKA CRKVENA PRIZNANJA KOSTIĆU I ŽIVKOVIĆU

 

U subotu 02. septembra, Vladan Kostić direktor Elmonta Lajkovac, odlikovan je sa visokim Crkvenim priznanjem Srpske pravoslavne crkve. Odlikovan je ordenom Svetog Simeona. Ovo je najviše odlikovanje Šumadijske eparhije. Lično Vladanu Kostiću ovo odlikovanje je uručio Vladika Jovan šumadijski, prilikom osvešćenja Svetog hrama u Petki.

U nedelju 03. septembra, Vladika valjevski Milutin na crkvenoj svečanosti u Latkoviću, odlikovao je Vladana Kostića najvišim priznanjem Valjevske eparhije, ordenom Svetog Nikolaja Velimirovića.

Takođe Vladika Milutin je u Latkoviću uručio Episkopsku gramatu aktuelnom predsedniku opštine Lajkovac Andriji Živkoviću, za veliki doprinos obnovi hrama u crkvi u Latkoviću.

Vladan Kostić se preosvećenom Vladiki valjevskom Milutinu i preosvećenom Vladiki šumadijskom Jovanu obratio:

„ Sa osećanjem ponosa, časti i duboke zahvalnosti, primam ove ordene Svetog Nikolaja i Svetog Simeona, za moj skromni doprinos našoj crkvi sabornoj i narodu pravoslavnom . Kolektiv kome pripadam , pogon ELMONT , kao deo Rudarskog basena Kolubara, oduvek je, koliko su mogućnosti dozvoljavale, pomagao crkvi i narodu ovog kraja. 02. i 03. septembar su veliki dani za mene i moju porodicu, i obavezujem se da ću i dalje pomagati Eparhiji Valjevskoj i Šumadijskoj, kao i narodu ovog kraja “.

Related posts