POBEDNIČKI PRSTEN AMERIKE SRBINU

Lajkovčanin Nemanja Jovanović – Jogi (35), košarkaški trener u Americi, upravo je ostvario veliki uspeh u SAD: dobio je specijalnu nagradu – pobednički prsten, na završnom košarkaškom turniru.

Naime, ekipa Southern Methodist University (SMU) iz Dalasa, u čijem je Nemanja stručnom štabu, osvojila je prvenstvo i kup takmičenje sa 30 pobeda i pet poraza. Njegova ekipa učestvovala je u takozvanom “Martovskom ludilu”, završnom košarkaškom turniru čitave Amerike.

Prsten koji je pripao Nemanji, specijalno je dizajniran. Uz drago kamenje, na vrhu je ispisana skraćenica univerziteta, a sa strane njegovo prezime. Povodom vekikog priznanja, za portal LAJKOVAC NA DLANU, koji kako tvrdi svakodnevno redovno prati, između ostalog kaže: “Ovo je prvi pobednički prsten u mojoj kolekciji, a nadam se da će ih uskoro biti više .U američkoj NBA i koledž košarci tradicija je da se svakom igraču i članu stručnog štaba dodeljuje specijalan prsten za osvojenu titulu. Igrači zato u žargonu i kažu da im je cilj da “osvoje prsten”. Ekipa koju treniram prošle godine osvojila je prvenstvo i kup naše lige sa 30 pobeda i pet poraza. Pored srpske, najviše poštujem američku školu košarke i veoma sam srećan da, pored samog rada imam i veliku šansu da u SAD ostavim dublji trag. Moj cilj je da postanem trener u NBA i da radim sa reprezentacijom Srbije!”

Lajkovčanin Nemanja Jovanović – Jogi beleži impozantnu sportsku karijeru, koju je započeo upravo u lajkovačkom KK “Železničar”.

Related posts