START PREDŠKOLACA

“Predškolcima čestitam polazak u Pripremni predškolski program i sigurna sam da će u godini pred polazak u školu steći neophodna znanja,umeća,veštine, socijalizovati  i osamostaliti se .Kolegama želim, da u novoj radnoj godini ostvare svoje profesionalne aspiracije  u poslovima koje sami obavljaju, ili se pak oslanjaju na zaposlene i timove. Imajući u vidu visok stepen društvene odgovornosti, očekujem profesionalnu  i kvalitetnu saradnju izmedju ustanova”, rekla je Mila Mitrović, direktorka lajkovačke PU “Leptirić”.

Direktorka Mitrović povodom starta predškolaca kaže:” U skladu sa školskim kalendarom otpočeo je propremno predškolski program za decu rodjenu u periodu od 1.marta 2011. do 1.marta 2012.godine. Predškolci će u toku vaspitne godine imati 4 raspusta:jesenji,zimski, prolecni i letnji.

PU”Leptiric”obuhvata decu sa čitave teritorije opštine  Lajkovac.
Predškolci u centralnom objektu borave u tri vaspitne grupe,u Domu mladih deca iz seoskog područja,dok će predškolci iz Jabučja ovaj program pohadjati u novoj školi “Dimitrije Tucović”.

Od 8. septembra  u ove grupe uključuju se i mladja deca i sa njima se realizije specijalizovani program “Iako smo mali,rado bismo znali”, za koji vlada velika zainteresovanost.

Takodje, u novoj radnoj godino nastavljamo da programom igraonice”Mali radoznalci” koju je ustanova počela da realizije od 1.marta ove godine, a koja se održava tri puta nedeljno po dva sata, za decu koja nisu smeštena u celodnevni boravak.

Igraonica je za decu besplatna i predstavlja vid programa pomoći i podrške deci i porodici.

Cena u novoj radnoj godini, već petu godinu za redom, ostaje ista:3780 din za prvo dete, 20% niža za drugo dete po rodjenju(a ne dolazeće dete u vrtić), za treće  i svako naredno dete kao i dete iz hraniteljske porodice boravak je besplatan, dok samohrani roditelji plaćaju 50% od cene.

 

Related posts