BICIKLAMA DO JADRANA

Lajkovčani Dragan Radosavljević i Milan Jovanović krenuli su večeras biciklama do mora. Put biciklama od Lajkovca do Jadrana je kako kažu zapravo je njiho put iz snova, svojevrsno podsećanje na njihova putovanja iz detinjstva. Cilj im je kažu, da ovim putovanjem evociraju uspomene na letovanja iz detinjstva i posebno da uživaju u samom činu putovanja.

Avanturizam, hedonizam ili egzibicionizam, prosudite sami. Kondiciona spremnost i dobra volja su svakako prisutni, kao i jaka želja da ostvare svoje putovanje iz snova. Na put su krenuli sa srpskom i zastavom lajkovačkog PSD “Ćira”.  Kompletno putešestvije dvojice lajkovačkih avanturista trajaće 12 dana, a u rodni Lajkovac neće se vratiti kao biciklisti, niti vozom, već je planiran povratak autobusom.

Trasa je unapred precizno isplanirana, kao i sve dnevne aktivnosti:

prvi dan: Lajkovac – Debelo brdo- Bajina bašta – Perućac ( spavanje)
drugi dan: Perućac – kanjon Drine ( brodić) – Višegrad ( spavanje i obiilazak)
treći dan: Višegrad – Foča- Tjentište ( spavanje šator)
četvrti dan: Tjentište- Trebinje ( spavanje i obilazak)
Peti dan: Trebinje-Dubrovnik- Herceg Novi
šesti dan: Herceg Novi
sedmi i osmi dan: Jaz
deveti i deseti dan: Budva
jedanesti dan: Bečići
dvanaesti dan: povratak kući autobusom iz Budve

Posebno ponosni na ovaj čin su lajkovački planinari. U ime PSD “Ćira”, Vlada Jakovljević je pred ovaj neobičan put rekao: “Parnjača se zahuktala ove nedelje! Poželimo srećan put našim momcima Draganu Radosavljeviću i Milanu Jovanoviću, koji su biciklama krenuli put Jadrana.. Srećno momci i vedro!”

Related posts