EKOLOŠKI ČAS U MILIJANOVIĆIMA

Učenici lajkovačke O.Š. “Mile Dubljević”, u okviru rada Ekološke sekcije a povodom Dana zaštite životne sredine, održali su ekološki čas u idealnoj porodičnoj bašti u dvorištu porodice Tomislava, Miloša i Mirka Milijanovića.

“Učenici su imali priliku da upoznaju mnoge retke vrste biljaka koje se uklapaju u celinu, povezane stazama i biljnim masivima.

Bašta prati prirodne principe okolnog predela i uklapa se u njega. Svojom estetikom, koloritom i oblikovanim formama čini mali raj prirode.

Divan travnjak ističe stubaste četinare obrasli puzavicom, leja sa peranama, topijarno oblikovani četinari kao i leja sa ružama koja čini linijski cvetni element.

Dečju pažnju privukle su egzotične biljke limuna i banane kao i mnoge vrste ukrasnih četinara oblikovane vrednim rukama naših domaćina koje su oni prepoznali učeći gradivo biologije.

Uživajući u lepoti ukrasnih trava, zimzelenim žbunjem, rascvetalim ružama, učenici su naučili da vredne ruke, dobre ideje i timski rad kao i ljubav prema biljkama  najbolji su recept za savršen vrt. Za takav rad porodica Milijanović, sa podmlatkom Mihailom i Vukašinom ne samo da su primer svima nama već ostavljaju prostor za razmišljanje i podizanje ekološke svesti svih naših građana “,rekla je za portal LAJKOVAC NA DLANU Kosana Grčić, u ime Ekološke sekcije škole.

 

Related posts