TERETANA U HALI NAJSAVREMENIJA U OKRUGU

Novootvorena teretana u lajkovačkoj Hali sportova  opremljena je profesionalnim mašinama i spravama italijanskog proizvođača „Panata“. Opremanjem teretane, koju komercijalno mogu koristiti i klubovi i građani, obogaćeni su sadržaji i ponuda Hale sportova. Otvaranju su prisustvovali predsednik Opštine Andrija Živković i zamenik predsednika Nenad DŽajević, direktor Ustanove za sport i omladinu Nemanja Živković i predsednik Sportskog saveza opštine Lajkovac Bojan Bogdanović. Nemanja Živković je ovom prilikom rekao:

“Vrednost opreme je 3, 7 miliona dinara, sprave su italijanske proizvodnje marke „Panata“. Planiramo da ih sledeće godine dopunimo još jednom trakom za trčanje i možda još nekom mašinom. Otvorena je za sve građane prema utvrđenom cenovniku koji je dostupan na mnogim mestima u gradu. Na opremanje prostora čekalo se malo duže zbog prevoza mašina, tako da su mnogi postali nestrpljivi, ali sada očekujemo da će ih koristiti veliki broj mladih. Teretana će biti otvorena od 8 sati do 22 sata svih sedam dana u nedelji. Mesečna nadoknada za korišćenje teretane je 1.600 dinara za muškarce, a 1.300 za žene. Dnevna karta je 300 dinara, a za ekipe 100 dinara po članu.” Predsednik Opštine Andrija Živković je istakao da je ovo prostor koji je nedostajao i Hali i gradu.

“Ovo je prvi put da pod krovom jedne javne ustanove radi najmodernija teretana za vežbanje sportista i rekreativaca. Za Opštinu je bitno da polako dopunjujemo sadržajima Halu sportova. Posle kafea, danas smo otvorili možda i najmoderniju teretanu u Kolubarskom okrugu, što ujedno Halu čini i delimično održivom. Bitno je da ustanova ima sopstvene izvore prihoda i da na taj način pokriva bar osnovne troškove održavanja, odnosno da bude što manji korisnik budžeta. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati sličnih novina. Uskoro će biti otvoreni i teniski tereni, za koje će se takođe plaćati zakup termina, a novac će ići na račun Ustanove za sport i omladinu. Opština će i dalje nastaviti da ulaže u sportsku infastrukturu na teritoriji cele Opštine.”

Related posts