AUTO-SEDIŠTA ZA 63 PORODICE

Nastavkom lepe prakse lajkovačke opštine, u Gradskoj kući uručena su 63 auto-sedišta roditeljima dece rođene u prošloj godini, obezbeđena sredstvima od naplate kazni za saobraćajne prekršaje na području opštine. Sedšta su dobila 63 porodice, odnosno 32 devojčice i 31 dečak, što je više nego prošle godine. U vrlo prijatnoj atmosferi, na momente i glasnoj od larme dece, prisutnima se obratio predsednik Opštine Andrija Živković:

” Veliko zadovoljstvo mi čini činjenica da je broj prijavljenih, a samim tim i broj rođene dece, veći za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu. To govori da Opština Lajkovac vodi dobru socijalnu politiku i pruža adekvatnu podršku povećanju nataliteta. Znamo kakva je situacija u Republici Srbiji, odnosno da imamo sve manje stanovnika. Opština Lajkovac će se truditi na sve moguće načine da doprinese da se broj naših stanovnika bar održi na istom nivou, ako ne i poveća. Nadam se da ćete konkurisati i sledeće godine, a to znači i da će Lajkovac imati sve više dece!”

Prigodan program izveli su mališani  Predškolske ustanove „Leptirić“. Sedišta su uručivali i zamenik predsednika Nenad Džajević, zamenik predsednika Skupštine Predrag Mirković i direktorka Predškolske ustanove Mila Mitrović.

 

 

Related posts