SOLIDARNOST NA DELU

Drugarsko humanitarno veče, koje je na Sretenje u Hotelu organizovao lajkovački “Pokret socijalista” sa ciljem prikupljanja sredstava za nastavak lečenja Petra Batrićevića iz Ćelija, bilo je više nego uspešno. Hotelska sala bila je pretesna da primi sve koji su došli da učestvuju u ovoj humanoj akciji. Dobrovoljna donacija sastojala se u preuzimanju bedža, u vrednosti od hiljadu dinara. Odazvali su se gotovo svi od kojih se to očekivalo. Lajkovčani su bili jedinstveni za trpezom ljubavi, uz prigodan muzički program. Uprava hotela je dala benefite za organizaciju humanitarne večeri, a muzičari su nastupali bez honorara.

Prigodnu dobrodošlicu gostima poželeli su, u ime organizatora, predstavnici “Pokreta socijalista”. Rečeno je, da je akciju podržao i lider stranke Aleksandar Vulin. Prisutnima se obratio i sekretar Pokreta socijalista Đorđe Komlenski. Akciju je podržao i lazerevački odbor “Pokreta socijalista”, što je potvrdilo i prisustvo njihovog predsednika Vladimira Ilića.
Živorad Bojičić, predsednik lajkovačkog “Pokreta socijalista” je podsetio, da ovo nije prva akcija ovog tipa, ne samo za Petra, već svojevremeno za malu Milicu i svakog sugrađanina kada je to bilo neophodno. Bojičić je naglasio i da će ovakva praksa biti nastavljena.
Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac je izrazio zadovoljsvo što su se lajkovčani u jednom danu masovno odazvali u dve humanitarne akcije: pomoć deci oboleloj od raka i akciji prikupljanja sredstava za nastavak lečenja Petra Batrićevića. Predsednik Živković je izrazio nadu, da će Petrovo lečenje biti brzo okončano i rekao da humanost na delu od strane opštine i samih lajkovčana sigurno neće izostati tamo gde to bude trebalo.
U Petrovo ime, organizatorima i gostima, zahvalila se njegova sestra Jelena, koja je podsetila da njen brat već pet godina vodi bitku za oporavak i da je na dobrom putu da je dobije upravo zahvaljujući pomoći, humanosti i solidarnosti. Posebno je Jelena naglasila višegodišnje nesebično zalaganje Živorada Bojičića i tood prvog dana, ali i nastavnika Laze koji godinama svakodnevno vežba sa njenim bratom. Petru Batrićeviću je tek 28.-ma godina, a već petu godinu bije bitku sa posledicama saobraćajne nezgode koja mu se dogodila u povratku sa posla. Naime, Petra je tada , sasvim slučajno, sa posla povezao komšija, a u saobraćajnoj nesreći koja im se dogodila najgore je prošao upravo Petar.
Život očigledno piše najneverovatnije romane, a Petrova životna priča je pomirila sve različitosti i ujedinila ljude dobre volje da u nevolji pomognu.

Related posts