OGLASIO SE RAVNOGORSKI POKRET

“Ravnogorski pokret ima za cilj uspostavljanje ustavne parlamentarne monarhije, jer time dobijamo političku stabilnost i ekonomski boljitak.

Da bi se zaštitile i očuvale sve tradicionalne, istorijske i kulturne vrednosti našeg naroda i prvenstveno širenje istine u planu nam je organizacija tribina sa istorijskom i kulturnom tematikom.

Dogovoreno je i, pod blagoslovom  je Srpske pravoslavne crkve, podizanje spomen ploče visokom oficiru JVUO na vojnom groblju u Jabučju potpukovniku Dušanu Duji Smiljaniću komandantu šumadijske grupe korpusa rođenog u Jabučju, kao i podnošenje inicijative u skupštini Lajkovca da jedna od ulica ponese časno ime generala JVUO Dragoljuba Draže Mihailovića.

Odbor Ravnogorskog pokreta u Lajkovcu kao i svake godine organizuje posetu mestu početka  Prvog srpskog ustanka u Marićevića jaruzi, u tu svrhu prevoz je organizovan te i na ovaj način pozivamo građanstvo.

Da li nekom smetamo našim radom i kome!?…Činjenica je, da je predsednik Ravnogorskog pokreta Predrag Bogićević nepravedno optužen i uhapšen i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.

Da li je u najavi pokušaj da se cela organizacija proglasi terorističkom i ugasi?…Nije nam jasna politika koju sprovodi Vlada Republike Srbije.

 

Dragan Aranđelović,

predsednik Zapadne oblasti Ravnogorskog pokreta,

u ime Opštiskog odbora R.P Lajkovac

Related posts