KOKTEL DSS

Tradicionalni koktel OO DSS Lajkovac ipak nije izostao ni ove godine. Ciljano pomeren za početak  predsedničke kampanje, koktel za članove, simpatizere i prijatelje DSS, organizovan je proteklog vikenda u lajkovačkom kafeu  “Ekskluziv”, u prisustvu brojnih gostiju iz šireg okruženja.

Živorad Tufegdžić, potpredsednik  lajkovačkog OO DSS, pojasnio je da je svesno izbegnut kliše u organizovanju koktela. Tufegdžić je uveren da DSS kao opoziciona stranka nije izgubljena i da mnoge njene pristalice , posebno mladi, izbegavaju da se javno deklarišu, kako bi izbegli probleme. Istakao je i da stranka nema dovoljno prostora za opoziciono delovanje, kao ni dovoljno prostora u medijima.

Saša Pavlović, član IO DSS, koordinator DSS za Kolubarski okrug, rekao je da su poslednjih par meseci obeležile jake turbulencije unutar stranke, siloviti udari i na članstvo i na funkcionere, što je rezultiralo  osipanjem članstva. Izborom novog rukovodstva DSS na čelu sa dr Milošem Jovanovićem, krenulo se u reorganizaciju stranke i povratak članstva. Pavlović je pohvalio rad OO DSS Lajkovac, ocenjujući ga kao najjači na okrugu i u državi, sa tradicionalno najboljim izbornim rezultatom.

Miloš Purić, predsednik Omladine DSS Lajkovac je istakao, da je usled isključivo partijskog zapošljavanja,  položaj mladih u Lajkovcu loš , prvenstveno zbog problema zapošljavanja, usled čega mladi u velikom broju odlaze iz Lajkovca.

Vladimir Đurić, član IO omladine DSS je podvukao da novi lider stranke ima viziju koja će doneti promene na nivou stranke a i kompletne države , uveren da če tome doprineti nova energija koju donose mladi i obrazovani kadrovi.

Ranko Filipović, predsednik OO DSS Lajkovac bio je vidno zadovoljan atmosferom i brojem prisutnih gostiju na  koktelu, koji predstavlja nastavak tradicije, a i početak kampanje za izbor predsednika Srbije.Filipović je rekao, da je, među 15.-tak ponuđenih, kandidat DSS Aleksandar Popović jedini pravi kandidat  za predsednika Srbije , sa svim obeležjima državnika.

Related posts