OTVORENA AMBULANTA U VRAČEVIĆU

Ambulanta u Vračeviću, koja nije radila 15 godina, otvorena je danas u prisustvu rukovodstva lajkovačkog Doma zdravlja , opštinskog rukovodstva i brojnih medija. Ovo je značajan trenutak za meštane Vračevića, koji su od lajkovačkog Doma zdravlja udaljeni 25 kilometara. Za početak, ambulanta u Vračeviću, kompletno opremljena za pružanje primarne zdravstvene zaštite , radiće dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, u vremenu od 10-14 sati.
Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac je naglasio, da je otvaranjem ambulante u Vračeviću-jednom od najvećih ovdašnjih sela , nakon Jabučja, Bajevca, Slovca i Bogovađe, kompletirana mreža seoskih ambulanti na području lajkovačke opštine. Za mrežu seoskih ambulanti iz opštinskog budžeta izdvojeno je 11 miliona dinara, a po potrebi biće opredeljena i dodatna sredstva, rekao je predsednik Živković, uz konstataciju da je mreža seoskih ambulanti dobro pokrivena.
Dr Ljiljana Molerović, direktorka Doma zdravlja Lajkovac je izrazila zadovoljstvo što je nakon 15 godina ambulanta u Vračeviću otvorena, jer će to mnogo značiti meštanima, naglasivši da se podrazumeva i zdravstvena zaštita dece u ovom zdravstvenom objektu. Direktorka Molerović je rekla i da će lekar i sestra koji su raspoređeni u ambulantu u Bogovađi ovde dolaziti dva, a po mogućstvu i potrebi i tri puta nedeljno, sve u dogovoru sa meštanima. Naglasila je i da je ambulanta opremljena svim neophodnim aparatima, kao i Dom zdravlja, i da je u planu i dolazak laboranta jednom nedeljno.Očekuje se prijem u proseku 20-30 pacijenata dnevno, a moguć je dolazak i pacijenata iz obližnjeg Latkovića.

Related posts