POČELA IZGRADNJA BAZENA

 

U Lajkovcu su danas, u prisustvu opštinskog rukovodstva i direktora javnih preduzeća i ustanova, konačno otpočeli radovi na izgradnji zatvorenog bazena.
Bazen će biti izgrađen u postojećoj Sportsko-rekreativnoj zoni Lajkovca, u kojoj je Hala sportova, stadion FK “Železničar” sa pratećim terenima, mali tereni za košarku i odbojku, mini-pič teren i teretana na otvorenom.
Bazen će biti na raspolaganju aktivnim sportistima i svim građanima Lajkovca i okolnih mesta. Izgradnjom zatvorenog bazena zaokružuje se opremanje Sportsko-rekreativne zone od 22 hektara, uključujući i teniske terene.
Vrednost izgradnje zatvorenog bazena je 235.440.000 dinara. Rok za završetak radova je maksimalno 205 kalendarskih dana, a moguće je i da radovi budu i ranije okončani.
LJiljana Kasapov Obradović iz firme “Alex Egineering &Construction” objasnila je da će biti izgrađena dva bazena u jednoj zatvorenoj hali, ukupne površine 3.000 kvadratnih metara, sa svim pratećim sadržajima i relaks zonom. Jedan bazen će biti dimenzija 33×25 metara, a drugi nešto manji, dečji. Bazeni će biti pogodni i za pripreme sportista i utakmice vaterpolista. Jedna strana hale moći će da bude otvorena i povezana sa spoljašnjim ambijentom. Tehnički prostor će se nalaziti ispod prizemnog nivoa, po propisima naloženim za ovakav tip objekta.
Andrija Živković, predsednik opštine, nakon polaganja kamena temeljca, izrazio je zadovoljstvo što će građani Lajkovca konačno u narednoj godini dobiti dugoočekivani bazen, kojim će se sasvim sigurno ponositi i koji će biti na raspolaganju i meštanima susednih opština. Lajkovac je do sada bio jedina opština u okruženju koja nema bazen, ali će biti prva i jedina koja će imati zatvoreni bazen.Predsednik Živković je naglasio i da je ovo najveća kapitalna investicija aktuelnog opštinskog rukovodstva.
Ugovor o izgradnji zatvorenog bazena i Ugovor o izradi projektne dokumentacije potpisan je početkom maja između JP “Direkcija za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac” i firme“Alex Egineering&Construction” iz Beograda.

Related posts