HLADNJAČA OPET BEZ STRUJE

 

Zbog višemilionskog nagomilanog duga , Hladnjači “Fruvela” u Lajkovcu, struja je po ko zna koji put isključena. U komorama ima dosta uskladištene robe, a posebnu dimenziju ovoj situaciji ponovo daje situacija sa amonijakom koji se nužno tu nalazi. Kako saznajemo, u hladnjači se nalazi 13 tona amonijaka, za sada je pritisak u glavnim sudovima u granicama normale i nema opasnosti od incidentnih situacija, ali upućeni tvrde, da su iznenađenja moguća.
Naime, hladnjača je tužena zbog duga za struju i prema našim saznanjima epilog sudskog spora je naplata duga kroz blokadu računa firme. Radnici Elektrodistribucije su u petak, pred vikend, pred kraj radnog vremena  došli u hladnjaču sa nalogom da struju isključe. Kako niko nije hteo da im otključa kapiju kompleksa hladnjače, bili su prinuđeni da struju isključe daljinskim putem.
Kapija hladnjače je i danas zaključana. Gazde Brkići danas slave i rekli su radnicima da danas ne dolaze, izuzev jednog dežurnog mašinca koji bi noćas trebao da bude prisutan u hladnjači. Saznajemo, da su i ovoga puta usledili brojni pokušaji i intrvencije da se struja u hladnjači uključi. O kompletnoj situaciji obavešten je Sektor za vanredne situacije u Valjevu, ovdašnji Opštinski krizni štab i rukovodstvo opštine Lajkovac, čije postupanje se dalje očekuje.

Related posts