OPŠTINI LAJKOVAC 132 HILJADE EURA

U Klubu narodnih poslanika u Beogradu,danas su uručeni ugovori predstavnicima 53 jedinice lokalnih samouprava za realizaciju 899 stambenih rešenja namenjenih izegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do sada nisu trajno zbrinute. Stambena rešnja su dodeljena u okviru proširenog projekta RSP. Na ovaj način izbegličkim porodicama biće kupljeno ukupno567 seoskih kuća (svaka vrednosti 11 000 eura u dinarskoj protivrednosti) i dodeljeno 332 paketa građevinskog materijala za završetak već započetih objekata ( vrednost jednog paketa 9 000 eura).
Opština Lajkovac je jedna od lokalnih samouprava kojoj su dodeljena sredstva za potrebe stambenog zbrinjavanja izbeglih lica.
Ugovorom koji je potpisan u Klubu poslanika, opštini Lajkovac je obezbeđeno 132.000 evra za kupovinu 12 seoskih kuća sa okućnicom. Ovaj događaj ima izuzetan značaj za opštinu Lajkovac, koja se trudi da na najbolji način upravlja migracionim tokovima na svojoj terotoriji.
Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, nakon čina uručenja ugovora , vidno zadovoljan, naglasio je da će biti nastavljene aktivnosti u tom smeru i podvukao je da je ova lokalna samouprava i do sada imala dobre rezultate na tom planu.
Uručenju ugovora danas u Beogradu prisustvovao je i Živorad Šušnjarević, poverenik za izbeglice i migracije u Opštini Lajkovac, koji je rekao da je ovo poseban, radostan događaj za ovu osetljivu kategoriju lica koja će konačno trajno rešiti svoje stambeno pitanje.
U ime Komesarijata za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije, skup u Beogradu otvorio je Veljko Odalović, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova RS.
Prisutnima su se obratili i Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, Goran Kvrgić direktor jedinice za upravljanje projektom, kao i Željko Ožegović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
Uručivanju ugovora gradonačelnicima i predsednicima opština prisustvovali su brojni gosti, predstavnici ambasada i zemalja donatora, kao i predstavnici grada Beograda, UNCHR-a i OEBS-a.

Related posts