SAOPŠTENJE ZAVETNIKA

Srpski Sabor Zavetnici Lajkovac  pozivaju opštinsko rukovodstvo da izađe u javnost i građanima opštine Lajkovac kažu istinu zašto se opštinske institucije izmeštaju u nama susedne opštine i da li je ovo samo uvod u gašenje i same opštine Lajkovac.
Srpski Sabor Zavetnici Lajkovac pozivaju sve političke činioce da se u Skupštini opštine Lajkovac pokrene inicijativa za osnivanjem Socijalno- ekonomskog saveta koji će se baviti zbrinjavanjem i zapošljavanjem eventualnih tehnoloških viškova radne snage ,koji mogu nastati usled reorganizacije EPS-a, Železnica Srbije kao i ostalih javnih preduzeća u kojima naši sugrađani rade.
Srpski Sabor Zavetnici Lajkovac takođe pozivaju opštinsko rukovodstvo da saopšti javnosti kao i građanima opštine Lajkovac na koji način će rešavati sudbinu JKP Gradska čistoća, obzirom da je opština Lajkovac osnivač ovog javnog preduzeća ,a čija imovina po zakonu o Javnom komunalnom parterstvu može postati predmet privatizacije.
Srpski Sabor Zavetnici izražavaju sumlju da bi manjinski vlasnik mogao veoma lako postati i većinski kupovinom akcija ovog preduzeća od radnika.Ovim veoma važan resurs kojim upravlja JKP Gradska čistoća a zove se voda može doći u ruke stranom ili domaćem investitoru koji bi kao većinski vlasnik diktirao cenu vode prema tržištnim cenama,što bi se itekako odrazilo na najugroženije slojeve građana naše opštine.
Postavlja se i pitanje na koji način bi se rešavala sudbina eventualnih viškova radne snage u ovom Lajkovačkom preduzeću.
Sve su ovo pitanja koja traže odgovore kao i rešenja, kako bi se bilo spremno adekvatno odgovoriti na izazove koje predstoje pred svima nama ,a vezana su za gore navedeno.
Stoga Srpski Sabor Zavetnici Lajkovac zahtevaju od opštinskog rukovodstva odgovore po ovim pitanjima koji su od vitalnog interesa građana opštine Lajkovac.

Related posts