ZASEDAO LOKALNI PARLAMENT

Odbornička grupa SNS u lokalnom parlamentu pojačana je sa još jednim odbornikom, dr Jovankom Gomilanović i sada ima 20 od 35 odbornika.
Na sednici Skupštine opštine Lajkovac, prvoj nakon letnje pauze, dominirale su teme vezane za gašenje Direkcije, komunalne usluge i građevinsko zemljište, funkcionisanje Opštinske uprave, socijalnu i zaštitu porodilja.
Najviše polemike izazvale su odluke o usklađivanju poslovanja Javnih preduzeća “Lajkovac usluge” i “Gradska čistoća” sa Zakonom o Javnim preduzećima, ali i predlog odluke usklađivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu opštine Lajkovac. Zakonom o Javnim preduzećima predviđa se gašenje JP “Direkcija za izgradnju i uređenje opštine Lajkovac” do 1. decembra, a 20 radnika Direkcije trebalo bi da bude raspoređeno po drugim javnim preduzećima.
Opozicija je izrazila bojazan, šta će biti sa tim ljudima i tražila da se precizira koji ljudi konkretno odlaze i u koja preduzeća, zahtev je Vladana Čolovića, odbornika DS.
Živorad Bojičić, predsednik Skupštine, je na konferenciji za novinare održanoj neposredno po završetku sednice naglasio, da ni jedan radnik Direkcije,niti bilo kog ovdašnjeg javnog preduzeća, neće ostati bez posla, već da će svi radnici, shodno stručnoj spremi i potrebama , biti raspoređeni. Bojičić je podvukao, da je opštinsko rukovodstvo na čelu sa Andrijom Živkovićem,odgovorno pristupilo ovom poslu. uzrokovanom primenom Zakona o maksimalnom broju zaposlenih i Zakona o budžetskom sistemu, koji predviđa ukidanje javnih preduzeća gde se ne izvrši usklađivanje poslovanja.
Zeleno svetlo je dobio i šestomesečni Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu opštine Lajkovac.
Odlukom odbornika ,v.d. direktora “Ustanove za sport i omladinu”, na period od 6 meseci, ostaje Nemanja Živković.
Za 16. septembar, povodom Dana opštine, najavljena je Svečana sednica Skupštine opštine Lajkovac, a prva naredna radna sednica lokalnog parlamenta, na kojoj će biti razmatran rebalans budžeta planirana je za prvu dekadu oktobra.

Related posts