SRPSKI SABOR ZAVETNICI LAJKOVAC

SAOPŠTENJE

Kao što smo i obećali ,ma kakav rezultat napravili na nedavno održanim lokalnim izborima, nećemo odustati od nama zacrtanih ciljeva a to je bolji život naših sugradđana kao i lepši naš Lajkovac.

Ovo je drugo u nizu naše obraćanje Lajkovačkoj javnosti.

U prvom obraćanju smo zahtevali od opštinskog rukovodstva da ispuni predizborna obećanja u domenu socijalne politike kao i zapošljavanja socijalno najugroženijih slojeva stanovništva naše opštine,što je i deo našeg programa pokreta.

Drugi deo našeg programa je bespoštedna borba protiv korupcije i kriminala i bez konačnog obračuna sa ovom pojavom opština Lajkovac ne može podići stepen privrednog razvoja.

I samo smo svedoci da u danima koji su iza nas ,a usled velikih padavina došlo je do izlivanja fekalne kanalizacije u više delova Lajkovca tj.ulicama,porodicnim domovima,dvorištima.

Posledice izlivnja fekalne kanalizacije su mogle biti katastrofalne i mogle su dovesti do epidemije zaraznih bolesti.

Do svega ovoga je dovelo to što fabrika za prečišćavanje otpadnih voda NE RADI iako je svečano otvorena još2012-godine.

Opravdanja svih predhodnih vlasti zašto fabrika za prečišćavanje otpadnih voda NE RADI su opštepoznata pa sada ne bi smo o tome.

Više je nego nedopustivo da takav infrastrukturni projekat (koštao 60 miliona dinara)od takve važnosti za našu opštinu nije do kraja priveden nameni.

Potreba rada fabrike za prečišćavanje otpadnih voda nije samo po pitanju poboljšanja kvaliteta životne sredine,zdravlja ljudi već i za privlačenje investicija u našu opštinu,a samim tim i otvaranja novih radnih mesta.

Opštepoznato je da investitori insistiraju na potpunom uređenju industrijske zone kao i infrastrukture kao bi došli i otvorili proizvodne pogone.

Srpski Sabor Zavetnici Lajkovac smatra da je neko svojim nemarom,neodgovornošću ili iz nekih drugih razloga napravio ne samo po pitanju izlivanja fekalne kanalizacije već a u vezi svega gore navedenog ogromnu štetu građanima opštine Lajkovac.

Povodom toga Srpski Sabor Zavetnici su uputili dopis aktuelnom Predsedniku Opštine sa zahtevom da učini sve da fabrika za prečišćavanje otpadnih voda bude privedena svojoj nameni kao i da se u radu opštine Lajkovac i njenim javnim preduzećima uvede princip odgovornosti kao preduslov kvalitetnog radaistih.

Takođe smo pozvali kako predsednika opštine Lajkovac tako i Opštinsko veće,predsednika Skupštine Opštine Lajkovac da ,a u skladu sa zakonom opština Lajkovac osnuje Savet za borbu protiv korupcije koji će se baviti svim propustima ,eventualnom postojanju krivične odgovornosti ne samo kada je fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u pitanju, već i svi drugi veliki kao i mali infrastrukturni projekti.

 

PREDSEDNIK SKUPŠTINE

SRPSKI SABOR ZAVETNICI

Grujević Zoran

Related posts