PREDSEDNIK OPŠTINE O STANJU U FK “ŽELEZNIČAR”

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, za portal LAJKOVAC NA DLANU otvoreno govori o stanju u FK “Železničar” i sportu u Lajkovcu. Neophodna je puna racionalizacija troškova, povratak što većeg broja lajkovačke dece u klub i donošenje Strategije o razvoju fudbala u opštini Lajkovac, uz poseban akcenat na rad Omladinskih škola fudbala kao rasadniku fudbalera, naglašava predsednik Živković, dodajući da se opštinsko rukovodstvo neće mešati u rad kluba, ali će svakako imati uvida u to kako se novac troši:
“Situacija u klubu nije ni malo ružičasta. Ovo opštinsko rukovodstvo, kao i sva prethodna, trudi se da maksimalno podrži FK “Železničar” i sve sportske klubove na teritoriji opštine. Ali, svi ljubitelji sporta u Lajkovcu i članovi Skupštine kluba moraju biti svesni da su neka prethodna vremena prošla, da se puno toga promenilo i da moramo raditi onako kako nam nova vremena diktiraju. Više neće biti neracionalnog trošenja novca, kao što je to bilo u prošlosti. Meni, kao predsedniku opštine je izuzetno važno da se vodi računa o svakom utrošenom dinaru i gde će on biti raspoređen.Za razliko od prethodnih predsednika opštine koji su se više bavili “Železničarom”, ja se neću uplitati u rad kluba. Tu će biti predsednik kluba, koji će napraviti svoj tim koji će rukovoditi tim fudbalskim kolektivom. Ja na čelu opštine ću se maksimalno truditi, koliko je u domenu zakona, da obezbedim novac koji im sleduje, a na njima je da taj novac rasporede.
Ja ne vidim ništa loše ni u tome da klub ovu sezonu završi na nekom desetom, dvanaestom mestu, nisam za neke visoke ciljeve po svaku cenu.Treba raditi na tome da se što veči broj lajkovačke dece vrati u klub!
Zahtevaću od fudbalskog rukovodstva, da naprave Strategiju razvoja fudbalskog sporta na teritoriji opštine Lajkovac, kako bi mogli da imamo plan za budućnost. Lajkovac danas ima dva kluba koji se takmiče u visokim rangovima i to je veliki trošak za opštinu, a ako hoćemo da u oba kluba igraju deca iz Lajkovca, to je nerealno. To je bajka koja koju u praksi nije moguće ostvariti. U narednom periodu se mora ostvariti bolja saradnja između ta dva fudbalska kluba, da deca iz “Železničara” koja nenaju mesta u klubu idu da se kale u “Zadrugar”, kada stasaju da se vrate u “Železničar” i tako ta dva kluba moraju da funkcionišu.
Svesni smo da oba kluba imaju dobru sportsku infrastrukturu, sa kojom mogu da se ponose u celoj Srbiji, i to je još jedan imperativ da opština mora da pomaže ovim klubovima.
Što se tiče narednog perioda, nema mnogo do početka sezone, svega tri sedmice, ali ja mislim da će se ovo rukovodstvo kluba spremiti kako dolikuje za narednu sezonu i da će izboriti ostanak u ligi u kojoj se takmiči.
Iduće godine “Železničar” proslavlja 90 godina postojanja, tako da je to još jedan dobar povod, da ne samo opština, već i svi ljubitelji kluba, u ovom trenutku koji je težak i delikatan, na način koji mogu pomognu.
Opštinsko rukovodstvo će se truditi da pomogne, ne samo FK “Železnićar”, već i svim ostalim sportskim klubovima na našoj teritoriji. Mi se nećemo mešati u kadrovska rešenja u klubu, ali ćemo svakako imati uvida u to kako se novac troši i insistirati na punoj racionalizaciji troškova u svim segmentima.
Naglašavam, posebnu pažnju treba posvetiti u narednom periodu radu Omladinskih fudbalskih škola, kao rasadniku fudbalera za naše klubove.”

Related posts