IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PSD “ĆIRA”

U okviru programa manifestacije “Dani Lajkovca” , u Galerija kulturnog centra “Hadži Ruvim” u Lajkovcu, večeras je otvorena izložba fotografija lajkovačkog Planinarsko-smučarskog društva “Ćira”.
Autori fotografija su planinari, članovi društva. Fotografije su nastajale tokom dugogodišnjeg, višedecenijskog rada PSD “Ćira”. Izloženi su i trofeji, koje su lajkovački planinari osvojili u akcijama širom sveta.
Izložbu je otvorio Vlada Jakovljević, predsednik društva, ističući pomoć i podršku lokalne samouprave u realizaciji akcija i aktivnosti lajkovačkih planinara. Izložene fotografije su svojevrsno putovanje kroz prostor i vreme i svojevrsni dokument o ozbiljnosti i predanosti planinarenju članova kluba.
Sam čin otvaranja izazvao je veliku pažnju publike i medija. Otvaranju izložbe su prisustvovali i brojni planinari, od najstarijih-osnivača, do najmlađeg, koji je planinar postao sa svega šest meseci.
Ovo je drugi put da je u program “Dana Lajkovca” uvrštena i izložba slika nastalih tokom akcija lajkovačkih planinara.
Izložba fotografija, na daleko čuvenih lajkovačkih planinara, dostupna je javnosti u Galeriji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac.

Related posts