“DANI LAJKOVCA”

Danas počinju programi Turističke organizacije. Turistička organizacija opštine Lajkovac 15. i 16. jula, organizuje manifestacije “Dane vodenica na Kolubari i Toplici 2016” i umetnički karavan “Istok zapad lajkovačkom prugom 2016”.
Program manifestacija počinje u petak, 15.-og jula od 15 časova tribinom “Vodenice, tradicija, običaji, turizam” u Gradskoj kući. Učestvuju ugledni profesori, predstavnici Zavoda za zaštitu spomenika kulture, turistički radnici, predstavnici “Društva vodeničara Srbije”…
Od 15:45 časova je promocija publikacije “Anine”. Govori Radivoje Arsić i stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture.
Od 16:30 časova je otvaranje izložbe “Arheološki eksponati sa lokaliteta Anine” (prvo ekskluzivno predstavljanje), kao i međunarodne likovne izložbe sa motivima sa Kolubare i Toplice i postavka etno kutak slikara i vajara naivaca iz Kolubarskog kraja Vere Ivanković i Milisava Stojanovića
Od 16:40 časova je koncert i scenski program Udrženja muzičkih stvaralaca “Zlatne note” i akustičnog benda “Stare staze”. Učesnici ovog programa su vokalni solisti: Milovan Mirković Đipin, Dragan Despotović Buca, Ljiljana Milovanović, Slavica Perić i Jelena Kalat., kao i pesnici: Milijana Božić i Ljiljana Vlahović i aforističar: Radoje Blažić.
Od 17:35 časova je planiran koktel, a potom od 18:00 časova i
poseta vodenicama na Kolubari i Toplici
U subotu, 16.-og jula, karavan nastavlja put predstavljanja materijala u izdanju Turističke organizacije opštine Lajkovac, vodenica i izložbe sa motivima sa Kolubare i Šumadije.
Od 16-20. jula, predviđene su posete Lazarevcu, Leskovcu Kolubarskom, Ljigu, Mišaru…

Related posts