PRIJEM ZA UČESNIKE MEĐUNARODNOG KAMPA U POLJSKOJ

 

Predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković, priredio je prijem za mlade koji će u organizaciji Kancelarije za mlade  učestvovati na međunarodnom kampu u Poljskoj. Tim povodom, održana je konferencija za novinare , na kojoj je istaknuto, da je ovo prvi put da četvoro mladih iz Lajkovca učestvije na jednom međunarodnom kampu ove vrste.
Od 17.-og jula, črtvoro  studenata, najaktivnijih u radu ovdašnje Kancelarije za mlade, boraviće sedam dana u poljskom gradu Poznanj, zajedno sa svojim vršnjacima iz ostalih delova Evrope.U Poznanj, putuju, u organizaciji opštine Lajkovac i Kancelarije za mlade: Nevena Jakovljević, Nenad Petrović. Luka Bajić i Matija Pavlović. Opština Lajkovac sufinansira njihov odlazak u Poljsku sa 150 000 dinara, kupovinom četiri avionske karte.
Andrija Živković, predsednik opštine je naglasio, da je ovo svojevrsna potvrda da naša opština ide u pravcu evropskih integracija i pravvcu usklađivanja sa evropskim standardima u svim segmentima.” Izražavajući žaljenje što više mladih lajkovčana ne učestvuje u ovom projektu, predsednik Živković je prokomentarisao, da je ovo dobar način da mladi osete zbivanja na prostoru Evrope.
Radovan Bajić, koordinator Kancelarije za mlade je rekao, da ovo nije prvi put da mladi iz Lajkovca putuju kao učesnici međunarodnih kampova, ali je prvi put da ih odlazi četvoro. Upravo preko Kancelarije za mlade, u Estoniji i Moldaviji bio je po jedan učesnik, takođe i na tri međunarodna kampa u Srbiji. Međunarodni kampovi za mlade se u nas održavaju uglavnom u Vojvodini, upravo zbog multietičnosti sredine, to je jedini razlog što projekti mladih iz Lajkovca do sada nisu dobijali zeleno svetlo. I ovaj put, šansa se otvorila upravo preko vojvođanske linije i zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Kancelarijom za mlade iz Novog Sada i NVO iz Novog Bečeja.
Međunarodni kamp za mlade u Poljskoj, koji organizuje tamošnja NVO,  okupiće mlade iz deset zemalja EU i zasigurno će biti od velike koristi mladim lajkovčanima, koji su pred put vidno uzbuđeni i prepuni očekivanja.

Related posts