OTKUP SEOSKIH DOMAĆINSTAVA

INFORMACIJA ZA JAVNOST

Povereništvo za izbeglice i migracije opštine Lajkovac obaveštava građane ove opštine da će se u okviru Regionalnog stambenog programa pomoći izbeglim licima u rešavanju njihovih stambenih problema, u julu, avgustu i septembru ove godine vršiti, preko Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, otkup seoskih kuća sa okućnicom.

Objekti koji budu ponuđeni za otkup od strane svojih vlasnika moraju da se nalaze na teritoriji opštine Lajkovac, da su građevinski kompletni, bezbedni i odmah useljivi, da imaju potpunu komunalnu infrastrukturu (struja, voda i kanalizacija) i da su legalizovani odnosno da su ušli u program legalizacije.
Fiksna cena za takav građevinski objekat sa okućnicom je maksimalno 9.300 € po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan isplate i ne može se menjati. Ako vlasnik ima objekat koji prelazi ovaj iznos a ipak ga želi prodati, može sa izbeglim licem da postigne sporazum o doplati razlike u ceni.
Zainteresovani vlasnici koji žele na ovaj način da prodaju svoje kuće mogu da se jave Povereniku za izbeglice lično u Gradskoj kući opštine Lajkovac, III sprat, kancelarija 311 ili na telefon 014-3433-329 odnosno 014-3433-272, lok.136 ili na mobilni broj 063/210-730 tokom radnih dana.

U Lajkovcu, 14.07.2016.god.
Za Povereništvo za izbeglice
i migracije opštine Lajkovac
Živorad ŠUŠNJAREVIĆ, Poverenik
____________________________________

Related posts