“LEPTIRIĆI” NA VRNJAČKOM KARNEVALU

Mališani srednje vaspitne  grupe lajkovačke PU “Leptirić učestvuju danas na 12. Međunarodnom Vrnjačkom karnevalu, koji se održava od 10.-17.-og jula.
U Vrnjačku Banju je otputovalo trinaestoro dece u pratnjini vaspitačica Dragane Tufegdžić i Jovanke Radovanović. Deca iz Lajkovca če se danas od 19 sati na Vrnjačkom karnevalu predstaviti u dečjoj povorci , promenadi na pet bina, sa upečatljivom tačkom , po poznatom crtaću i bajci “Krcko oraščić”. Koreografija i muzika tačke sa kojom će se deca iz Lajkovca predstaviti su identični predstavljanju na završnoj priredbi vrtića u Sportskoj hali.Lajkovački mališani će prenoćiti u Vrnjačkoj Banji i biće gosti tamošnjeg vrtića.
Ovo je još jedno u nizu učešća PU “Leptirić” iz Lajkovca na važnim manifestacijama u državi.
Naime, Vrnjački Karneval je uz Guču i Exit najveća turistička manifestacija u Srbiji i svakako predstavlja krunu dešavanja tokom sezone. Ova manifestacija okupi preko 200 000 posetilaca.
Tokom nedelju dana u julu mesecu Vrnjačka Banja je jedna velika scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala izložbi, koncerata, pozorišnih predstava, sportskih dešavanja… A svakako centralni događaj karnevala je Velika međunarodna karnevalska povorka, koja startuje upravo večeras od 20 sati, odmah nakon dečje povorke. Veliki broj karnevalskih grupa iz celog sveta garantuje dobru zabavu i provod tokom ovih dana.Iz godine u godinu ova manifestacija okuplja sve veći broj učesnika i posetilaca kako iz zemlje tako i iz celog sveta.
Priznanje za dosadašnji rad predstavlja “Turistički cvet” za najbolju turističku manifestaciju. Ovu prestižnu nagradu dodeljuje Turistička organizacija Srbije uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i usluga.

Related posts