LAJKOVAČKI UMETNIK NA METI KOLEKCIONARA

Dragan Jovanović-Gagac, umetnik iz Lajkovca, koji se intenzivno slikarstvom bavi više od deceniju i po , sve češće je na meti privatnih kolekcionara istančanog ukusa.
Dragan Jovanović-Gagac je do sada je izlagao na preko pedeset kolektivnih izložbi, imao je tri samostalne izložbe, a 2012.-te godine je ušao u najuži krug za izbor najboljeg mladog slikara NIŠ ART FONDACIJE. Član je Udruženja ART BRUT SRBIJA. Evidentno je pojačano interesovanje kolekcionara upravo za ovu vrstu umetnosti, na marginama, izvan akademskih okvira. Gagčeve slike su se već našle u privatnim kolekcijama brojnih domaćih i stranih kolekcionara, što je rezultiralo javljanjem novih potencijalnih kupaca i interesovanjem za ovu vrstu umetnosti. Zanimljivo je, da su poslednje prodate slike Dragana Jovanovića-Gagca dostigle, za nase prilike, prilicno visoke cene.
Nesporno je, da je pasioniranim svakodnevnim radom ovaj lajkovački umetnik zasigurno dobio na kvalitetu i pronašao prepoznatljiv umetnički izraz, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Related posts