USPEH LAJKOVAČKIH I JABUČKIH OSNOVACA

Učenici osnovnih škola „Mile Dubljević“ iz Lajkovca i „Dimitrije Tucović“ iz Jabučja ostvarili su odlične rezultate na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, održanom u subotu 6. aprila u Valjevu.
Sedmaci su bili najuspešniji, a najveći uspeh i plasman na republičko takmičenje u Tršiću ostvarila je Ana Milivojević, učenica sedmog razreda OŠ „Mile Dubljević“, čiji je mentor Dušica Milosavljević. Sa 19 od mogućih 20 poena osvojila je prvo mesto. Sa 17 poena drugo mesto, sa još takmičara, podelili su Emilija Šarić (nastavnik Bojana Simić Tufegdžić) i Kristina Miljanić (nastavnik Dušica Milosavljević). Zapažen rezultat imala je i Tina Tejić iz OŠ „Dimitrije Tucović“ sa 16 poena (nastavnik Bojana Simić Tufegdžić).

I petaci su bili izuzetno zapaženi na okružnom takmičenju, s tim što se za peti i šesti razred ne organizuje republičko takmičenje. U ovom uzrastu najviše osvojenih poena bilo je 17 od 20. Prve nagrade nije bilo, pa su drugo mesto sa 16 poena osvojile Jana Jovanović (nastavnik Dušica Milosavljević) iz OŠ „Mile Dubljević“ i Jovana Milosavljević (nastavnik Marija Manić) iz OŠ „Dimitrije Tucović“ Jabučje. Treće mesto sa 15 poena zauzela je Anđelija Janković iz centralne lajkovačke škole, čiji je predmetni nastavnik Dušica Milosavljević, jedan od najuspešnijih mentora na ovom takmičenju.

U konkurenciji osmog razreda Dejana Bojović iz OŠ „Mile Dubljević“ je sa 16 poena zauzela treće mesto. Njen nastavnik je Zorana Marković.

Ovo su rezultati koje je objavila komisija za pregled testova okružnog takmičenja, dok će konačne rang liste i spisak učenika koji su se plasirali na republičko takmičenje saopštiti Društvo za srpski jezik i književnost Srbije.

Related posts