PARADA PONOSA U GRADSKOJ KUĆI

Na tradicionalnom Vidovdanskom prijemu u Gradskoj kući, Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, sa svojim saradnicima , urućio je danas knjige svim odličnim đacima iz svih škola na području opštine Lajkovac.
Predsednik Živković, u dvostrukoj ulozi: prosvetnog radnika i predsednika opštine, čestitao je đacima i njihovim nastavnicima na postignutom uspehu i poručio im da nikada ne odustaju, da se isplati učiti i da ih niko ne sme uveriti u suprotno. “Znanje je nešto, što vam niko ne može uzeti i uvek će vam obezbediti poštovanje, ma koliko vam se činilo da drugi više imaju!”, naglasio je Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac. Predsednk je podsetio, i da je njegova uloga da đacima obezbedi što bolje uslove u njihovim školama. Poseban akcenat u svom obraćanju, predsednik Živković je stavio na savet uspešnim školarcima da letnji raspust provedu u što manjoj meri uz tablete i računare, a što više čitajući neku lepu knjigu, baveći se sportom, boraveči u prirodi i u druženju sa svojim vršnjacima i svojom porodicom.
O.š. “Mile Dubljević”, sa izdvojenim odeljenima, ima 303 odlična đaka, 11 nosilaca Vukove diplome, a đak generacije je Ana Stanojevič.
O.š. “Dimitrije Tucović” Jabučje ima 74 odlična đaka, tri “Vukovca”, a đak generacije je Mihailo Marković.
S.š. “17. septembar” ima 68 odličnih đaka, pet nosilaca Vukove diplome, a đak generacije srednje škole u Lajkovcu je Ivona Živković.
Lajkovački đaci, pored odličnog uspeha , postigli su zavidne rezultate i na brojnim takmičenjima.

Related posts