ZELENO SVETLO SVIM ODLUKAMA

Odbornici skupštine opštine Lajkovac su na današnjoj, četvrtoj po redu redovnoj sednici usvojili paket od dvanaest tačaka dnevnog reda, među kojima su , kao najvažnije prvI rebalans budžeta, i programi javnih preduzeća Direkcija i “Gradska čistoća”.
Odbornici su usvojili ostavku Snežane Bugarčić, dosadašnje direktorke bibloteke, a za novog vršioca dužnosti direktora Gradske biblioteke Lajkovac, na period od godinu dana, imenovana je Biljana Nestorović, strukovni menadžer.
Prvim rebalansom budžeta opštine za ovu godinu povećana su sredstva za gotovo 30 miliona dinara u segmentu socijalnih davanja : za porodilje, penzionere sa najnižim primanjima i program vantelesne oplodnje. Usvojeni su i programi rada JP Direkcije za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac i “Gradska čistoća “.
Opozicija je danas bila prilično konstruktivna, dajući niz konkretnih predloga vezanih za budžet i planove rada Direkcije i komunalnog preduzeća.
Od danas, u Lajkovcu je uvedena praksa, da se na uobičajenoj konferenciji za novinare nakon sednice lokalnog parlamenta, pored predsednika Skupštine, medijima obraćaju i predstavnici svih odborničkih grupa.Glavna tema današnje konferencije za novinare bila je Plan generalne regulacije užeg centra Lajkovca.

Related posts