SPEKTAKL U SPORTSKOJ HALI

U prepunoj Sportskoj hali, tradicionalna završna priredba Predškolske ustanove “Leptirić”, pod nazivom “Lepo nam je bilo u vrtiću”, bila je svojevrsni spektakl i svojevrsna kruna organizovane brige o deci u ovoj sredini.
Priredba je organizovana u čast predškolaca koji 1. septembra polaze u prvi razred, a koji su tokom predškolskog programa bili uspešni učesnici brojnih karnevala i festivala po Srbiji.
Bogat i maštovit program priredbe realizovalo je sa 133 predškolca 13 vaspitača, 7 pripravnika, uloženo je očigledno puno vremena i truda. Reč je o generaciji predškolaca, koja je upravo zbog učešća na brojnim festivalima i karnevalima puno putovala i uz to uspela da se uspešno pripremi za školu. Mila Mitrović, direktorka “Leptirića” je , obraćajuči se prisutnima na završnoj priredbi, izrazila nadu da će ova ova generacija predškolaca ostati ponos svima, kao što su sada ponos vrtića.
Posebno nadahnuto i sa izraženim zadovoljstvom, prisutnima se obratio i Andrija Živković, predsednik opštine , poželevši mališanima dobrodošlicu u svet odraslih. Predsednik Živković je i ovom prigodnom prilikom podvukao, da su ulaganje u obrazovanje i briga o deci jedan od najvažnijih ciljeva ove vlasti.
Specijalni gost priredbe bio je poznati animator-klovn Marko, koji je na brojne načine načine zabavljao decu. Voditelj programabila je profesionalna glumica Katarina Vićentijević. Tokom programa su odigrane sve koreografije koje su pobrale brojne nagrade i simpatije na festivalima i priredbama širom Srbije, kao i mnoge druge koje su pripremile sve vaspitne grupe vrtića „Leptirić“.
Tradicionalnu završnu priredbu predškolaca u Lajkovcu odavno nije događaj koji animira samo one koji imaju decu u vrtiću.Sportska hala je bila prepuna, a među prisutnima, uključujući brojne meštane, bili su književnik Radovan Beli Marković, direktori ovdašnjih preduzeća, predstavnici političkog, kulturnog i sportskog života Lajkovca…. Uz serijal maturskih večeri i završnu priredbu predškolaca, Lajkovac je ovih dana dobio posebnu notu optimizma i lepote.

Related posts