PODELJENI RESORI U VEĆU

Na prvoj sednici Opštinskog veća, podeljeni su resori i izvršena je i formalno-pravno primopredaja dužnosti između prethodnog i novog predsednika Opštine Lajkovac.
Andrija Živković, novoizabrani predsednik opštine, zahvalio se na čestitkama upućenim od srane prethodnog predsednika Živorada Bojičića i naglasio je, da je prethodnih godinu dana na funkciji zamenika predsednika puno naučio od svog prethodnika i da će nastaviti da uči od njega. “Bitan je tim, neću sebe isticati u prvi plan. Akcenat će biti na više kompaktnih igrača u timu koji vodim, a siguran sam, da će građani biti zadovoljni.Ključni igrači u tom timu , zajedno sa mnom, biće upravo Vlada Kostić i Živorad Bojičić”, naglasio je , prilikom primopredaje dužnosti, Andrija Živković, novi predsednik Opštine Lajkovac.
Kako je kratko obrazložio predsednik Živković, nova resorna zaduženja u veću, podeljena su u skladu sa profesijama i interesovanjima članova veća: Nenad Džajevic, aktuelni zamenik predsednika-budžet i finansije, Milutin Nišavic (odlično radio i u prethodnom sazivu veća)-socijalna politika i pitanja nacionalnih manjina, Milomir Negić-urbanizam, Vlada Kostić-ostaje na resoru rudarstva, energetike i građevine, Bojan Lukić-zaštita životne sredine, obrazovanje, kultura i zaštita ljudskih prava, Dušan Žujović -ostaje na resoru društvene brige o deci i omladini i sporta, Aca Mešterović-infrastruktura, Raka Jovičić-poljoprivreda i selo i Mladen Bajić-privatno preduzetništvo.
Na prvoj sednici, Veće je usvojilo i Završni račun Budžeta za prošlu godinu, koji je sa 725 miliona dinara realizovan čak 108%.
U skladu sa instrukcijama Komesarijata za izbeglice, Veće je odbilo prispele Žalbe na raspodelu građevinskih paketa. Usvojen je redovan tromesečni Izveštaj o radu sportskih organizacija i data saglasnost na Odluku o korišćenju poljoprivrednog zemljišta u Opštini Lajkovac, za koju je još neophodna saglasnost i Ministarstva poljoprivrede.
Prilikom primopredaje dužnosti, Živorad Bojičić, prethodni predsednik, naglasio je , da se stanje u odnosu na 12. jun 2012.-godine u mnogome preokrenulo i da umesto tadašnjeg salda od 500 miliona dinara u minusu, sada na računu budžeta ima 500 miliona u pozitivi. Izvršena je, rekao je Bojičić, konsolidacija Budžeta Opštine Lajkovac i svih direktnih i indirektnih korisnika.
Prethodni saziv Veća je održao 135 sednica. “Bile su ovo četiri teške i uspešne godine”, rekla je, prilikom formalno-pravne primopredaje dužnosti između dva predsednika, Tatijana Panić, šef za budžet i finansije. Živorad Bojičić je to prokomentarisao opaskom, da nisu bile teške, jer je imao tim, pohvalivši tom prilikom upravo Tatijanu Panić i aktuelnu načelnicu Opštinske uprave Ljubicu Novaković.
Po svemu sudeći, prva sednica novog saziva bila je uspešna i efikasna.

Related posts