KONSTITUTIVNA SEDNICA 22. MAJA

Jagoš Lončar, aktuelni predsednik Skupštine, zakazao je konstitutivnu sednicu S0-e Lajkovac za nedelju 22. maj u 11 sati.
Za portal LAJKOVAC NA DLANU, to je potvrdio i Goran Ilić, sekretar Skupštine: “Taćno je. Konstitutivna sednica SO-e Lajkovac, u novom sazivu, zakazana je u zakonskom roku, petnaest dana od dana proglašenja izbornih rezultata.Rezultati su proglašeni 30. aprila, a sednica je zakazana za 22. maj, sa početkom u 11 časova u velikoj sali Opštine Lajkovac
Pored konstituisanja, na ovoj sednici , predviđeno je i podnošenje Izveštaja Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima.Takođe, na ovoj sednici biće verifikovani mandati odbornika, od strane verifikacionog odbora koji obrazuje Skupština, predstoje Svečane izjave odbornika i izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine i izbor sekretara i zamenika sekretara Skupštine. Smatra se da je Skupština konstituisana, kada su izabrani predsednik i sekretar Skupštine.”
Na pitanje, ko uistinu ima većinu odbornika za konstituisanje novog lokalnog parlamenta, sekretar Skupštine je odgovorio: “Ja lično nemam nikakve informacije.Zna se kakvi su rezultati izbora , a kakve su postizborne koalicije to ne znam Ono što je u ovom momentu sa strane Skupštine bitno jeste, da je aktuelni predsednik Skupštine, znači još uvek važeći predsednik Skupštine starog saziva, sazvao sednicu u zakonskom roku , a kakva će konstelacija vlasti biti, to će se videti u nedelju.”
Zakonski rok za održavanje konstitutivne sednice je 60 dana, u ovom slučaju to je 30. jun. Konstitutivna sednica SO-e Lajkovac, zakazana je dakle znatno pre isteka krajnjeg roka za njeno održavanje .

Related posts