MIHAILU MILINČIĆU STIPENDIJA ZA NAJBOLJE

Mihailo Milinčić iz Lajkovca , dobitnik je Stipendije fonda za mlade talente Republike Srbije ”Dositeja”, kao student završne godine Pravnog fakulteta u Beogradu, sa prosekom 9.91 .
U Narodnoj skupštini Republike Srbije održana je svečana dodela 526 ugovora o stipendiranju najboljim studentima Univerziteta u Beogradu. Ugovore o stipendiranju studentima sa najvišim prosečnim ocenima je na Dan studenata, 4. aprila , svečano uručio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente.
Ministar Udovičić je čestitao mladim studentima i istakao da je ova stipendija rezultat njihovog znanja, truda, zalaganja i posvećenosti.
“U protekle dve godine povećali smo iznos stipendija za studije u Republici Srbiji kao i broj mladih koje stipendiramo. Ovakvim odlukama želeli smo da pokažemo da država brine o obrazovanju i ulaže u mlade koji su intelektualna elita ove zemlje“, rekao je Udovičić.
On je istakao da je znanje mladih stipendista najprestižniji brend Srbije a svako od njih je pojedinačno, kaže Udovičić, najbolji ambasador svoje zemlje.,”Briga o našim stipendistima ne završava se isplatom stipendije. Uspostavili smo saradnju sa više od 15 kompanija i institucija u cilju podrške stipendistima radi sticanja prvih poslovnih iskustava. Omogućili smo razne obuke, edukacije i radionice kroz koje je prošlo 400 mladih, a trećina njih je nakon obuke dobila posao u tim kompanijama“, kazao je ministar omladine i sporta koji je i predsednik Fonda za mlade talente.
Dodeli stipendija prisustvovala je i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković. Fond za mlade talente je do sada stipendirao više od 4000 studenata sa Beogradskog univerziteta.

Related posts