ZAJEDNO ZA BEBE

U okviru akcije “Zajedno za bebe”, predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su danas porodilištu u Valjevu svu neophodnu opremu. Donaciju čine kolor dopler ultrazvučni aparat sa tri sonde, reanimacioni sto, porođajni sto, lampa za fototerapiju, pacijent monitor sa EKG-om i infuziona pumpa.
U ime Komercijalne banke, donaciju je bolnici uručio predsednik Izvršnog odbora Aleksander Piker.Ovo je osma donacija u akciji Zajedno za bebe, u okviru koje za svako plaćanje klijenata karticama, Komercijalna banka izdvaja svoja sredstva za opremanje i obnovu porodilišta. Zahvaljujući sakupljenom novcu i porodilište u Valjevu je dobilo opremu koja će u velikoj meri poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.
“Ovo je zaista priča o budućnosti, o zdravom i brojnom naraštaju. Najveći dobitnici ove akcije su bebe, roditelji i zdravstveni radnici”, izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 i zaključio da Komercijalna banka ovom akcijom radi veliki posao za društvo.
Korišćenjem kartica umesto gotovine, klijenti Komercijalne banke bez ikakvog vlastitog troška direktno utiču na povećavanje iznosa doniranih sredstava.

Direktor regionalne Opšte bolnice Valjevo dr Dobrivoje Grujičić, zahvalio se Komercijalnoj banci i Fondu B92 koji su pomogli da se opremi porodilište: Porodilište Opšte bolnice Valjevo najveće je u Kolubarskom okrugu i pruža usluge za šest okolnih opština. Prosečan broj rođenih beba godišnje dosegne 1.400, međutim sveprisutan pad nataliteta nije ni nas zaobišao, pa je u prošloj godini rođeno 1.278 beba. Kompletno društvo, počevši od svakog pojedinca, treba da da svoj doprinos u najznačajnijoj životnoj bitki, bitki za bebe. Akcija Fonda B92 i Komercijalne banke od neprocenjivog je značaja za ustanovu, jer je njom donirana vredna oprema kojom se poboljšavaju uslovi za životnu podršku rođenim bebama. Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje koji su prepoznali značaj ove akcije i koji su je nesebično podržali, jer je ona značajna za budućnost svih nas i naše dece”.
Akcija Zajedno za bebe počela je 1. juna 2014. godine i do sada je, zahvaljujući klijentima Komercijalne banke, prikupljeno 47,8 miliona dinara. Od tog novca nabavljena je sva potrebna oprema za porodilišta u Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu i Valjevu, kao i deo potrebne opreme za porodilište Kliničkog centra u Beogradu.
Sledeća donacija u okviru akcije Zajedno za bebe biće u Čačku.

Related posts