PODRŠKA ZA RADIO “PRUGU”

Na inicijativu Živorada Bojičića, predsednika opštine Lajkovac, juče je u Gradskoj kući održan zajednički konstruktivan sastanak rukovodstva opštine Lajkovac i novih vlasnika Radio „Pruge“. Rukovodstvo opštine dalo je punu podršku novim vlasnicima radija, kao i novom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku Snežani Bilić iz Lajkovca, u rešavanju nagomilanih problema i zaštiti prava radnika.

Rukovodstvo opštine će na sve zakonom raspoložive načine pomoći funkcionisanje jedinog medija u Lajkovcu, pre svega kroz projektno finansiranje, i pomno pratiti razvoj situacije. Novim vlasnicima „Pruge“ je data puna podrška, a u slučaju neispunjenja dogovorenih koraka biće preduzete neophodne mere. Radnici Radio „Pruge“ će ostvariti sva svoja prava iz radnog odnosa i dobiti zaostale zarade, a od „Pruge“ se očekuje da ispuni svoju prevashodnu ulogu u informisanju građana Lajkovca i podigne nivo informativnog programa.

Ovim sastankom su postavljeni temelji rešenja jednog velikog, za sve neprijatnog problema, nastalog prethodnom neuspešnom privatizacijom Radio „Pruge“.

Related posts