BEZ OTKAZA

Odluku o maksimalnom broju zaposlenih u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima, opština Lajkovac je ispoštovala blagovremeno i bezbolno. Otkaza nije bilo, a višak je rešen prirodnim odlivom i dobrovoljnim odlaskom radnika. Upravo je organizovan i ispraćaj u penziju Snežani Trajković i Mariji Marković, dvema radnicama koje su svoj kompletan radni vek provele u Opštinskoj upravi.

 

“Sa takvom praksom se otpočelo pre 7-8 godina, sve je pripremano planski, tako da dramatičnih otkaza nije bilo”, kaže Živorad Bojičić, predsednik opštine Lajkovac, dodajući, da se na ovaj način kadar podmlađuje i poboljšava kvalifikaciona struktura zaposlenih.

Ali, Bojičić napominje i da će biti puno muke, da se nadomesti nedostajući stručni kadar, upravo zbog plata koje važe u javnom sektoru, ukoliko novi Zakon o platama ne donese neke promene! “Mi smo upravo ostali bez arhitekte, koji je otišao u Nemačku, gde će zarađivati neuporedivo više, a takav kadar će biti teško nadomestiti” , ilustruje prvi čovek opštine Lajkovac.Iznoseći svoj lični stav, predsednik Bojičić napominje i da veliki broj ljudi i tu radi, zato što ne može da nađe posao na drugom mestu, kao što veliki broj stručnjaka radi u školi, jer ne pronalazi sebe u privredi.
12525608_873173219466239_4115999469263767629_o

 

 

Related posts