PEPELJEVČANKA MILICA VASIĆ: LIČNI RAZVOJ JE PUT DO SNAŽNE I SAMOPOUZDANE ŽENE

Lajkovac zaista ima veliki broj uspešnih mladih ljudi u gotovo svim oblastima. Jedna od njih, vredna pune pažnje je Milica Vasić iz Pepeljevca, koja danas živi i radi u Beogradu.  

Podsećamo, Milica je sa natprosečnim uspehom završila Poljoprivredni fakultet u Zemunu, odsek Agroekonomija, osnovne i master studije, trenutno je pred odbranom doktorata na istom fakultetu, smer Agroekonomija i ruralni razvoj. Na pitanje, da li je imala stipendiju od Opštine Lajkovac, Milica kaže: “Jesam kada sam imala na to pravo, dva puta sam dobijala i nagradu od strane opštine. Bila sam stipendista Fonda za mlate talente, Fonda za razvoj i naučna istraživanja i student generacije Agroekonomija 2009.”

Pored toga što naukom pomera granice stvarnog sveta i daje doprinos prvenstveno ruralnom razvoju, Milica intenzivno radi i na svom ličnom razvoju, koji je kako kaže put do snažne i samopouzdane žene!

Dugo su na ovim prostorima ženama „sekli krila“, pa je Milica vrlo uporna na putu sticanja ličnog samopouzdanja, razvoja i rasta na svim planovima.  

A snažna žena je važan temelj uspešnog razvoja svake zajednice, od porodice do države.

Milica Vasić je neko ko treba i može da bude uzor mladima.

  Foto: poklon od Schwarzkopf kompanije, jer je njihov logo crno bela silueta osnivača kompanije

Dok put nauke ide svojim tokom, Milica Vasić je nedavno imala priliku da bude deo višemesečnog Schwarzkopf Gliss “Programa samopouzdanja” sa kojim deli glavnu poruku s nama: “Samopouzdanje dolazi iznutra i vidi se spolja. Radi na sopstvenom razvoju, a jedna od najvažnijih lekcija jeste da naučiš da dišeš. Budi ono što voliš, uči od onih od kojih želiš da učiš, neguj svoju posebnost, uvek sa sobom nosi svoju harizmu, osmehom i dušom grli sve što želiš jer si snažna žena.”

Schwarzkopf Gliss, Wannabe magazin i Represent System (uz podršku niza saradnika) organizovali su “Program samopouzdanja” gde je izabrana grupa žena imala priliku da učestvuje u edukaciji od strane eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti. Na program je bilo prijavljeno više stotina žena, ali pedesetak najposebnijih izabrane su da budu polaznice programa, među njima i naša sugrađanka Milica.

Najveći utisak na nju tokom edukacije ostavile su Tatjana Kljun, Biljana Bogovac, Marija Kilibarda, Ivana Blečić, Nađa Jokanović, Nina Milović, Tijana Bejatović, Bora Miljanović, ali i ostali predavači. Pored samih predavanja, program je imao i niz prilika za konkretno vežbanje stečenih veština. Na programu su bile diverzifikovane teme, od toga kako napisati dobar CV i pregovarati za posao, kako se nositi sa stresom, kako definisati ciljeve i raditi na njihovoj realizaciji, kako komunicirati sa različitim tipovima ljudi, kako promeniti profesiju, kako svoj estetski izgled prilagoditi poslovnim potrebama, kako biti žena na rukovodećoj poziciji i mnoge druge.

Pored ove edukacije, Milica je i dalje posvećena nauci i edukaciji mladih, a u međuvremenu svoju karijeru gradi u jednoj privatnoj kompaniji u Beogradu, gde ističe da u svom poslovnom okruženju ima izuzetne mentorke koje je podstiču na razvoj.

Na pitanje da li dolazi u Lajkovac, navodi da redovno posećuje roditelje i bližu familiju, za koje ističe da bez njihove podrške ne bi bila to što jeste danas i veoma im je zahvalna na tome.

Milica poručuje mladim ljudima, pre svega mladim ženama iz Lajkovca, da budu hrabre i da se odvaže da donesu odluke i razvijaju se:

Svaka sredina je pogodna za razvoj, samo ako postoji fokus na cilj. Od mnogih programa i prilika za usavršavanje, jedna prijava preko interneta često je besplatna. Za sve te aktivnosti potrebno je izdvojiti deo slobodnog vremena. Sve počinje od naše lične inicijative i svoja očekivanja sami moramo da ispunimo!

Milica za kraj navodi da je tu kao podrška za sve koji smatraju da bi im to s njene strane bilo korisno i da podeli iskustvo sa svog puta razvoja!

“Kada ostvarim još neke svoje ciljeve biću slobodna da ih podelim sa vama. Hvala Vam na interesovanju i što ste iskazali želju da pišete o meni”, kaže skromno Milica.

Uz opasku da Milica uvek insistira na formulaciji Pepeljevčanka, vašoj pažnji preporučujemo i tekst o Milici Vasić iz arhive portala lajkovacnadlanu.rs nastao početkom 2016. godine, u prvim mesecima rada portala:

Related posts

Leave a Comment