PREDSTAVLJANJE KNJIGE KORNELIJA KVASA “ŽENA KOJA ZAUSTAVLJA SATOVE”

Biblioteka “Radovan Beli Marković” u okviru manifestacije “Dani Lajkovca” u četvrtak 18. jula od  19 časova organizuje predstavljanje knjige ,,Žena koja zaustavlja satove”, autora Kornelija Kvasa, zbirke priča koju je objavila Izdavačka kuća Akademska knjiga.

“Čitalac zbirke “Žena koja zaustavlja satove” zaista će imati mnogo razloga da se oseti privilegovanim, jer će kao uzdarje za poverenje piscu dobiti priliku da zaroni u svet opojnog magijskog realizma u čijim će lavirintima na svakoj stranici, u svakoj rečenici otkrivati nove dokaze neprolazne moći priče i pripovedanja, moći govora. (…) Zbirka priča Žena koja zaustavlja satove svojevrsno je majstorsko pismo Kornelija Kvasa i ubedljiv zalog za nove velike domete.” – Iz Pogovora prof. dr Zorana Paunovića.

Kornelije Kvas rođen je 1970. godine u Beogradu. Redovni je profesor opšte (svetske) književnosti i teorije književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je više od šezdeset naučnih studija i tri monografije. Piše prozu. Njegova knjiga Zenonov put (2022) bila je u najužem izboru za nagradu Matice srpske „Beskrajni plavi krug” za najbolji roman objavljen u protekloj godini. Živi u Beogradu.

Related posts

Leave a Comment