DONJANI OSVOJILI POBEDNIČKI PEHAR

Lajkovački sportsko – rekreativni spektakl Gornjani – Donjani, sa tradicjiom preko pola veka uspešno obnovljen prošle godine nakon nepunu deceniju, u organizaciji Opštinskog sportskog saveza i pod generalnim pokroviteljstvom opštine Lajkovac, okupio je ovoga puta na fudbalskim, košarkaškim i teniskim terenima 130 učesnika.

Pobednički pehar ostaje kod ekipe Donjana, do jula 2025. godine. Podsećamo, prošlogodišnji pobednik bila je ekipa Gornjana.

Gornjani su bili bolji u tenisu i basketu, a li su Donjani pobedili u fudbalu u sve tri kategorije:  Veterani 35 – 50, Veterani 50+ i seniori.  

Organizatori su zadovoljni odzivom učesnika i publike, kao i ukupnom atmosferom na manifestaciji.

Obnavljanje tradicije održavanja ovog sportstko – rekreativnog turnira i uvođenje još dva sporta u takmičenje između Gornjana i Donjana pokazalo se kao pravi pogodak.

Za pobednike takmičenja organizator je obezbedio pehare.

Osim generalnog pokroviteljstva opštine Lajkovac, značajnu pomoć u organizaciji pružili su i ovoga puta volonteri SSOL i drugih lajkovačkih sportskih organizacija.

Zamisao organizatora je ostvarena, da se nastavi tradicija održavanja ove sportsko – rekreativne maniifestacije zasnovane na specifičnoj i simboličnoj lokalnoj geografskoj podeli.

Niko od učesnika i posetilaca nije imao ni jednu jedinu primedbu na organizaciju ovog, još jednog u nizu sportsko – rekreativnog tirnira SSOL.

U osnovi, bio je ovo lep sportski događaj, karakterističan za Lajkovac , koji je protekao u lepoj atmosferi, sportskom nadmetanju i druženju.

Smisao manifestacije je u očuvanju jedne autentične tradicionalne lajkovačke priče i omasovljenju rekreativnog sporta.

Related posts

Leave a Comment